Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5593 > Eveniment Nr. 5593 de miercuri, 13 decembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Panică în comuna Beceni!


Rîul Slănic și-a modificat cursul în urma unei alunecări de teren

Primarul comunei Beceni spune că situația este sub control deocamdată

articol de: Florina ARGHIR POPESCU
Rîul Slănic și-a modificat cursul în urma unei alunecări de teren
 

Ploile de la sfîrșitul săptămînii trecute au favorizat o alunecare de teren în comuna Beceni, de-a lungul rîului Slănic, modificînd, practic, cursul apei. Autoritățile comun ei Beceni au  intervenit în zonă și spun că situația este sub control.

Primarul de la Beceni se luptă mai mult cu panica creată

În urma unei alunecări de teren, care a avut loc pe rîul Slănic, din comuna Beceni, cursul apei s-a modificat și s-a format în zona respectivă un lac de acumnulare natural, de dimensiuni mici care, potrivit primarului Laurențiu Dumitru Constantin, nu pune în pericol zona respectivă, monitorizarea în zonă fiin d permanentă.

"De cîteva zile primesc numai telefoane, mă întreabă lumea de lacuri, dacă facem aici stațiune ca la Lacul Roșu. S-a exagerat puțin situația și nu este normal. Sigur, este o problemă, dar ea este permanent în atenția noastră. Chestiunea este foarte simplă: nu sînt afectate locuințe, s-a asigurat scurgerea apei, este monitorizată zona de către Apele Române, pentru a se observa ritmul de avansare al alunecării de teren, se caută mai departe soluții pentru a fi creată o breșă, dacă este nevoie, dacă nu este nevoie, tot cei de la Apele Române vor hotărî. A fost informată Prefectura, locuitorii de pe malurile stîng și drept au fost avertizați să nu mai meargă în zonă, chiar dacă se întîmplă ca unii dintre ei să aibă pe acolo fîn, sau alte lucruri, mai țineau animalele. Este adevărat că, față de alte dăți, alunecarea de teren a fost mai mare, s-a blocat mai mult, dar situația este sub control, așa cum v-am mai spus. Nu sînt afectate locuințe, nu e nimeni în pericol. Sînt cetățeni care creează panică spunînd că li se dărîmă din mal. Acum, crescînd puțin apa, malul se mai surpă, dar noi am trăit experiențe grele cu Slănicul pe viitură. Ce este acum este minciună. Îi rog să stea liniștiți, deocamdată situația este sub control", a precizat primarul comunei Beceni, Laurențiu Dumitru Constantin.

Ce spun specialiștii

Odată blocată albia rîului  de alunecarea de teren apa și-a căutat vad nou ajungînd aproape de unele amenajări ale unor localnici, grajduri, fînării și cotețe, dar au fost evacuate, potrivit primarului comunei Beceni. La fața locului au ajuns specialiști de la Direcția Apelor și I.S.U., care au evaluat efectele alunecării de teren și au fost de acord că fenomenul nu reprezintă pericol, în stadiul în care este acum, pentru casele din apropierea rîului, acestea fiind la peste 150 de metri distanță, pe teren mai înalt.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU