Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5592 > Eveniment Nr. 5592 de marti, 12 decembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Se preconizează noi proteste în stradă

articol de: (F.A.P.)

Sindicaliștii BNS organizează, pe 12 decembrie, un marș-miting în București. Motivul principal este legat de disprețul guvernanților față de cererile legitime ale salariaților.

"Din respect pentru Familia Regală și pentru istoria poporului român, avînd în vedere acțiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marșului - miting anunțat inițial pentru 12.12.2017,  acțiunea de protest se va organiza doar în Piața Victoriei. Totuși, luînd act de:

1). decizia Senatului de a aproba OUG 79/2017, precum și lipsa de interes a membrilor Parlamentului de a se apleca atent asupra îngrijorărilor exprimate de reprezentanții lucrătorilor, ai mediului de afaceri și experți din mediul academic;

2). suspendarea dezbaterilor pentru modificarea Legii 62/2011, precum și disprețul arătat solicitărilor transmise de partenerii sociali;

3). precum și de faptul că unele din aranjamentele deja angajate pentru organizarea acestei acțiuni nu mai pot fi contramandate. BNS a decis să protesteze în data de 12.12.2017, în București, în Piața Victoriei, în intervalul orar 10.00 - 13.00, acțiunea de protest urmînd a fi una mai restrînsă decît cea prevăzută inițial.  Prin această acțiune de protest continuăm să atragem atenția Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forța de muncă din România la o precarizare consolidată a relațiilor de muncă.

Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sînt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze. Solidaritatea este doar o responsabilitate a salariaților, ei trebuie să fie solidari cu bătrânii ce nu mai pot munci, cu copiii, cu cei asistați sociali, cu cei privați de libertate, etc. Cu salariații din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!" se menționează în comunicatul emis de Blocul Național Sindical.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU