Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5575 > Eveniment Nr. 5575 de marti, 14 noiembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

S-a tras linie!


600 de cereri pentru subvenția la motorină depuse la A.P.I.A.

Fermierii au primit o subvenție de peste 1,4 lei pe litrul de motorină, așa cum a fost stabilită pentru 2017

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Un număr mare de cereri din partea fermierilor buzoieni pentru subvenții la motorină, la lucrările agricole efectuate în acest an agricol a fost înregistrat la APIA. La nivelul județului Buzău s-au înregistrat aproape 600 de astfel de cereri. Fermierii au primit o subvenție de peste 1,4 lei pe litrul de motorină, așa cum a fost stabilită pentru 2017.

Ajutorul de stat la motorină se acordă pentru 4 trimestre, prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și acciza redusă. Cererea de acord prealabil pentru finantare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementata prin Hotărîrea Guvernului nr. 1174/2014, respectiv 2015-2020, inclusiv.

Beneficiare doar persoanele autorizate

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai schemei de finanțare  dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai tîrziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală. 
Ajutorul de stat se acordă producatorilor agricoli care sînt înscriși în Registrul unic de identificare al APIA, în evidențele APIA cu suprafețele de teren pe care le exploatează sau în Registrul plantațiilor viticole, în Registrul agricol cu suprafețele agricole aflate în exploatare, inclusiv pentru spațiile protejate, precum și cu efectivele de bovine/ ovine/ caprine/ porcine/ păsări/ familii de albine/ viermi de mătase, în Registrul național al exploatațiilor al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sau să dețină document de înregistrare/autorizare sanitar veterinară pentru porci/ păsări/ familii de albine/ viermi de mătase, după caz.

Altă condiție de eligibilitate

De asemenea, pentru fi eligibili, solicitanții trebuie să exploateze minimum un hectar suprafață de teren, iar suprafața parcelei agricole să fie de cel puțin 0,3 hectare, cu excepția suprafețelor aferente legumelor cultivate în spații protejate. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 hectare. În plus, potențialii beneficiari trebuie să exploateze, să dețină și  să crească animale/ păsări/ familii de albine/ viermi de mătase, după caz, în vederea obținerii producției agricole pentru care solicită ajutorul de stat, respectiv să utilizeze instalații de irigat acționate cu motoare termice.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU