Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5552 > Eveniment Nr. 5552 de joi, 12 octombrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

S-a aprobat Planul de măsuri pentru iarna 2017-2018

Prefectura va inventaria stocurile de material antiderapant, utilajele de care dispun cei de la drumuri naționale, drumuri județene, firmele de deszăpezire și unitățile administrativ-teritoriale

articol de: Florina ARGHIR POPESCU
S-a aprobat Planul de măsuri pentru iarna 2017-2018
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit  marți în ședință extraordinară, a fixat "Planul de măsuri pentru iarna 2017-2018", întrunire la care au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene în frunte cu președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. 

În contextul discuțiilor care s-au purtat în cadrul ședinței extraordinare pe marginea Planului de intervenții, s-a făcut și precizarea că iarna care bate la ușă va fi una foartre grea și că pregătirea autorităților trebuie să fie temeinică.

Luna vitoare, prefectul inițiază controalele în teritoriu

Din a doua jumătate a lunii viitoare, prefectul județului Buzău, Carmen Ichim va iniția controale care vor viza modul în care autoritățile locale și județene, precum și și firmele care și-au adjudecat lucrăruile de deszăpezire, s-au pregătit pentru a face față problemelor ce pot apărea în această iarnă. Șeful Casei Albe a precizat că în cadrul controalelor pe care le va efectua, vor fi inventariate stocurile de material antiderapant, utilajele de care dispun cei de la drumuri naționale, drumuri județene, firmele de deszăpezire și unitățile administrativ-teritoriale și, nu în ultimul rînd, dacă autoritățile locale dispun de spații de cazare pentru persoanele aflate în tranzit prin județul Buzău, în cazul în care se vor produce blocaje rutiere din cauza viscolului.

"Din ce avertizări meteo se transmit, aceasta iarnă este comparabilă cu cea din 2012-2013. Se anunță o iarnă grea, cu căderi masive de zăpadă, s-a transmis ce trebuie făcut și vom trece la verificări pentru toate aspectele inclusiv contractele încheiate. Pe drumuri naționale, județene și comunale va trebui să se circule. Trebuie să fim organizați, să avem materiale, să avem utilaje funcționale și fiecare trebuie să își asume să ia decizii. Pînă pe 15 noiembrie trebuie verificate și reparate utilajele, făcute stocurile de antiderapant. Noi vom începe controalele de pe 15 noiembrie dar, la nevoie, ei pot acționa și mai devreme dacă situația o impune. Se vor acorda și sancțiuni în cazul în care nu se va respecta regula ca fiecare să își dea zăpada sau poleiul din dreptul locuinței. Se vor acorda sancțiuni atît de către primării cît și de reprezentanții Gărzii de Mediu. Nu mai vreau să avem cazuri în care locuitori stau la cîrciumă și vine armata să le dea zăpada și să le facă potecă", a menționat Carmen Ichim.

De la Consiliul Județean numai vești bune

La rîndul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a apreciat că la nivelul instituției pe care o conduce s-au luat topate măsurile pentru ca intervențiile în caz de vreme rea să fie de maximă eficiență. "Am aprobat, astăzi, în cadrul sedintei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Planul de masuri pentru sezonul de iarna 2017-2018. Toate autoritățile locale sînt pregătite să intervină pentru rezolvarea eventualelor problemele cauzate de venirea sezonului rece!", a scris președintele Neagu pe pagina sa personală de Facebook.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Fuego lansează prima piesă în limbaj mimico-gestual
A început vaccinarea antigripală

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU