Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5531 > Eveniment Nr. 5531 de miercuri, 13 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Gospodinele au decis!


Cu rufe și covoare în fața Palatului Comunal

Perspectiva desființării sîrmelor de rufe și a bătătoarelor de covoare i-a pus pe buzoieni pe jar

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Inițiativa edililor de a interzice uscarea rufelor  pe spațiile deschise din jurul blocurilor de locuit a stîrnit un val de nemulțumire în rîndul buzoienilor, care profită de orice mijloc de comunicare pentru a-și exprima dezaprobarea.

Pe rețelele de socializare, pe site-ul de reclamați www. domnuleprimar.ro, prin intermediul scri­sorilor deschise, buzoienii transmit conducerii Primăriei Buzău nemulțumirea față de unele măsuri pe care se pregătește să le pună în practică. 

Regulamentul se află încă în dezbatere

O propunere a Primăriei care vrea să desființeze sîrmele de rufe și bătătoarele din fața blocurilor, dezbătută și în paginile ziarului nostru, a pus pe jar locatarii blocurilor din oraș, mai ales pe cei care nu au balcoane în dreptul locuințelor și ca atare resping categoric măsura. Primarului i s-au transmis și scrisori deschise, iar cîteva gospodine sînt hotărîte să meargă să întindă rufele și să bată covoarele în fața Palatului Comunal, dacă nu se va renunța la aceste reguli. 

Regulamentul lansat în dezbatere de Primăria Buzău prevede clar desființarea sîrmelor de rufe, dar și a bătătoarelor pentru covoare, amplasate în jurul blocurilor. Mai mult, locatarilor ar urma să li se interzică să întindă rufe și în balcoanele deschise sau pe acele suporturi montate în afara balconului. Unele gospodine nici nu vor să audă de desființarea sîrmelor de rufe, mai ales că, în multe blocuri nu există sau au fost desființate uscătoarele interioare.

Din luna noiembrie măsurile ar putea intra în vigoare

Subiectul este amplu dezbătut și în interiorul asociațiilor de proprietari. Unii reprezentanți ai locatarilor i-au trimis chiar scrisori deschise primarului municipiului Buzău, Constantin Toma. Cît timp propunerea se află în dezbatere publică, buzoienii pot formula sugestii de modificare, iar acestea trebuie depuse la Registratura Primăriei. Pro­iectul se mai află în dezbatere publică pînă la începutul lunii octombrie, iar apoi va intra pe ordinea de zi a ședin­ței de Consiliu Local Municipal. Cel mai probabil prevederile actuale sau în forma modificată  vor deveni aplicabile din luna noiembrie. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
12.000 de oameni la cel mai mare eveniment după 1989 la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU