Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5529 > Eveniment Nr. 5529 de luni, 11 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Prețurile mărfurilor din Piața Mare verificate atent de OPC și administrația piețelor

articol de: (F.A.P.)

Administrația piețelor a reluat vineri controalele în Piața Mare, unde a verificat conformarea comercianților la cerința de a afișa pe mărfuri prețuri tip. Angajații societății "Piețe, Tîrguri și Oboare" au fost însoțiți de inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorului.

Directorul administrației piețelor, Daniel August, spune că verificările efectuate vineri în Piața Mare s-au încheiat cu invitații la sediu adresate unui număr important de comercianți care nu au răspuns solicitării de a afișa prețurile într-o manieră unitară, dar și corectă față de cumpărători.

"În primul rînd am verificat dacă pentru fiecare marfă în parte se folosește modelul de preț pus la dispoziția de societatea noastră. Avem un model pentru producători, unde ei au obligația să noteze zona de proveniență a legumelor dar și data recoltării, un aspect pe care îl considerăm foarte important pentru buna informare a cumpărătorilor. De asemenea, am pus la dispo­ziție un al doilea model de etichetă, pentru persoanele juridice, undeau obligația să scrie țara de origine a fructelor și legumelor pe care le pun în vînzare.

Modelele de etichetare au fost elaborate la nivelul societății noastre ținînd cont de indicațiile exprese venite din partea Direcției Agricole. Un alt aspect pe care l-am avut în atenție pe parcursul controlului este punerea în practică a solici­tării nostre de a scrie la o dimensiune vizibilă și inteli­gibilă acel 99, care pînă acum era scris cu caractere mici ducînd în eroare cumpărătorii care confundau grupul respective de cifre cu 00, cei 99 reprezentând de fapt 1 RON în plus", a explicat directorul societății comerciale "Piețe, Tîrguri și Oboare", Daniel August.

În urma controlului mixt realizat de OPC și administrația piețelor, mai mulți comericanți au fost invitați la sediu, unde li se vor aduce la cunoștință deficiențele care li se impute.

Daniel August atrage atenția că măsurile pe care le va pune în practică societatea pe care o reprezintă pot merge pînă la desființarea contractelor de închiriere a tarabelor.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU