Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5511 > Eveniment Nr. 5511 de vineri, 11 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Se școlesc la mare


Ce fac Toma, Neagu și ceilalți aleși ai noștri pe Litoral

Fac cursuri de administrație publică locală

articol de: Doru GHEORGHIADE
Ce fac Toma, Neagu și ceilalți aleși ai noștri pe Litoral
 

Cei mai importanți aleși ai buzoienilor se află în această perioadă pe iubitul Litoral al Mării Negre. Deplasarea a fost făcută în interes de serviciu și de aceea toate cheltuielile sînt suportate de la buget. Concret, primarul Buză­u­lui, Constantin Toma, viceprimarul Andrei Neder (ALDE), trei consilieri PNL, doi de la PMP, unul PSRo și majoritatea consilierilor pesediști, au ajuns la hotelul 2D din stațiunea Neptun, unde se școlesc în probleme de administrație publică. 

Cursurile sînt suportate financiar la fel ca și cazarea și masa și diurna din fondurile municipalității și sînt ținute de președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici, primar de Vulcana Băi, județul Dîmbovița. Deși opinia publică e tentată să creadă ca deplasarea de la Neptun e una formală, destinată destinderii aleșilor, de această dată, lucrurile nu stau deloc așa. Emil Drăghici chiar face cursuri serioase cu aleșii buzoieni. Am aflat, de pildă că s-au discutat probleme punctuale din Palatul Comunal cum ar fi chestiunea polițiștilor locali, a problemei Primăriei cu Compania de Apă sau cazul arhitectului-șef, Victor Țîrlea, iar profesorul a subliniat pe un ton extrem de ferm că lucrurile sînt destul de complicate, furnizînd totodată și soluții aplicate pentru toate cele mai de sus.

Oricum, cele șapte zile de cursuri intensive par a le fi de mare folos atît primarului în exercițiu cît și consilierilor municipali, care au avut astfel ocazia să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat "administrație publică locală". 

De pildă, buzoienii au aflat că legile sînt în continuă schimbare în România și că orice primărie trebuie să încheie un contract cadru foarte ferm cu angajații din aparatul propriu astfel încît raporturile să fie corecte și eficiente. Practic, cu toții au învățat că a fi primar și consilier este o meserie care nu se poate practica după ureche și e nevoie de o școală specială, ceea ce mulți inși din această țară nu au la bază. Așa se și explică haosul din marea majoritate a administrațiilor publice din această țară, conduse de oameni care au la bază meserii care nu au nimic în comun cu administrația.

Consilierii județeni se pregătesc și ei

Tot la Neptun, dar la hotelul Cocorul Spa, au ajuns și consilierii jude­țeni alături de președintele C.J., Emanoil Neagu. Cu toții au sosit pe Litoral acum două zile, dar n-au făcut încă jonc­țiunea cu colegii de la Municipiu. Scopul deplasării este același iar cursurile țin tot o săptămînă. În mod evident, după cursuri sau înainte de cursuri există și momente de socializare. De exemplu, consilierii Puterii și Opoziției au mers la plajă și la masă în grupuri în funcție de prietenii și afinități, în schimb, primarul Toma a ieșit doar cu soția sa, aflată și ea la Neptun unde l-a însoțit pe edilul-șef al Buzăului. Una peste alta, informațiile de la fața locului arată că deplasarea este utilă, iar participanții se vor întoarce acasă cu cunoștințe care le vor folosi în activitatea lor și în viață.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Astăzi, un nou exercițiu de alarmare a populației
Rujeola a băgat Spitalul Județean în carantină

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU