Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5503 > Eveniment Nr. 5503 de marti, 1 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Prefectul județului recunoaște


Buzăul, complet nepregătit în cazul unui cutremur major

Nu sînt locuri stabilite pentru evacuarea populației, nu există corturi și paturi de campanie

articol de: Elena PETRE

Deși Buzăul se află într-una dintre cele mai active zone seismic, prefectul Carmen Ichim admite că nu sîntem pregătiți să gestionăm efectele unui cutremur major. Nu avem locuri stabilite în care să putem duce oamenii evacu­ați, nu avem corturi și imaginea care se conturează este cea a unui haos în cazul în care Buzăul ar fi lovit de un cutremur mare.

"Asta am constatat eu, că planurile sînt făcute, pe hîrtie, dar nu știu cum pot se pot respecta, nu avem o finalitate în cazul în care avem un cutremur peste 8 grade-9 grade. Nu știu unde vom putea duce toți oamenii aceia, pentru că, vă dați seama, trebuie să existe un teren viran, ar trebui să existe corturi, ar trebui să existe paturi de campanie, ar trebui să existe grupuri sanitare, alimentări cu apă", a spus Carmen Ichim, prefectul județului Buzău.

Întîlnire cu primarii

Cele mai mari riscuri și, implicit, cele mai multe efecte de gestionat ar fi în orașele Buzău și Rîmnicu Sărat, zone în care se află clădiri cu regim de înălțime care pune probleme la un cutremur major. Prefectul județului Buzău spune că în calitatea sa de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nu are cunoștință unde sînt adăposturile unde ar trebui să fie duse victimele unui cutremur major.

"O să avem o întîlnire cu primarul din Buzău și cu primarul din municipiul Rîmnicu Sărat, pentru că ei sînt președinții comitetelor locale de situații de urgență, să vedem care sînt măsurile reale, concrete, dacă s-ar produce asemenea dezastre", a mai spus prefectul Carmen Ichim.În cazul unui cutremur major, situația este gestionată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din care fac parte reprezentanții tuturor instituțiilor și serviciilor de urgență. Cele mai multe atribuții le revin angajaților de la Protecția Civilă, aflați în subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU