Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5501 > Eveniment Nr. 5501 de vineri, 28 iulie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Au evaluat pagubele


Autoritățile județene cer sprijin de la Guvern pentru zonele calamitate

Situațiile vor fi transmise la București pentru a obține fonduri cu ajutorul cărora să se intervină la infrastructura afectată de ape

articol de: Cristina STERIAN

Ploile torențiale au lăsat dezastru în urmă în județul Buzău. În ultimele zile au căzut cantități importante de precipitații în zona de munte a județului iar problemele nu au întîrziat să apară. Drumurile au fost rupte de furia apelor, la fel podurile și podețele, iar în unele localități apele au făcut prăpăd și în gospodăriile oamenilor.  

Autoritățile județene au mers în zonele afectate, au evaluat pagubele, au întocmit situații exacte, iar în cel mai scurt timp vor trimite situațiile Guvernului pentru a obține fonduri cu ajutorul cărora să se intervină la infrastructura afectată de ape. "Din fonduri proprii vom începe lucrările în zona Cănești pentru că acolo am reușit să restabilim traficul, dar trebuie să intervenim de urgență pentru a consolida zona pentru că exisă riscul ca cetățenii din acea zonă să rămînă calamitați. Împreună cu cei de la situații de urgență, cu Prefectura județului Buzău, comunitățile locale din zonă și noi, Consiliul Județean am făcut constatările la fața locului, chiar în cursul zilei de astăzi, noi o să punem la dispoziție în cursul după-amiezii o evaluare estimativă, și astăzi sau mîine dimineață vor fi transmise către Guvernul Romîniei ca să putem să obținem fonduri din fondul de rezervă în urma calamităților care au avut loc în această săptămînă și săptămîna trecută", a declarat ieri președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Intervenții de urgență

Procedurile sînt însă de durată, așa că vor trece săptămîni bune pînă cînd autortiățile centrale vor aproba ajutorul financiar și vor trimite banii în teritoriu. Între timp, însă, este nevoie de intervenții de urgență în localitățile afectate de puhoaie, acolo unde drumurile județene și comunale au fost rupte, devenind impracticabile. Motiv pentru care autoritățile județene buzoiene au decis să înceapă rapid lucrările de refacere a șoselelor distruse. Astfel de intervenții de urgență vor avea loc în perioada imediat următoare la Cănești, acolo unde drumul județean 102 F a fost afectat serios de apele învolburate.

În prezent, pe drumul respectiv, se circulă doar pe un singur fir, și asta după ce s-a intervenit în ultimele zile. Dacă nu vor fi executate însă lucrări ample, traficul în zonă va fi imposibil iar sute de oameni vor rămîne izolați. Ploile torențiale de săptămîna aceasta au făcut prăpăd în 7 comune din județul Buzău, comune situate în zona de munte a județului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU