Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5495 > Eveniment Nr. 5495 de joi, 20 iulie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ofertă bogată pe piața muncii

articol de: Elena PETRE

Vești bune de pe piața muncii. Oferta locurilor de muncă din județul Buzău este în creștere. Cel puțin așa arată statisticle potrivit cărora în primele șase luni ale acestui an peste 5.500 de persoane au fost angajate cu contracte de muncă, iar cifrele sînt mult mai mari ca cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea se menține și în prezent cînd pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău sînt vacantate nu mai puțin de 600 de posturi. Oferta este justificată prin numărul mare de angajări sezoniere în domenii precum agricultură, servicii și construcții. În județul Buzău, piața muncii pare a fi mult mai dinamică în 2017 și asta fie și numai dacă judecăm după numărul de angajări din prima jumătate a anului.

Peste 5.500 de persoane au semnat, în acest interval de timp, un contract de muncă, ceea ce reprezintă un plus de 700 față de aceeași perioadă a anului trecut. Domeniile în care se fac cele mai multe angajări rămîn aceleași. Este nevoie de personal în zona serviciilor, iar cele mai ofertate posturi sînt cele de vînzători în supermarketuri și hipermarketuri, confecționeri și muncitori necalificați.

Dacă ne uităm la oferta din present, observăm aceeași dinamică. Pe pagina de internet a Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă sînt scoase spre ocupare nu mai puțin de 600 de locuri de muncă. Activitățile sezoniere furnizează cele mai multe dintre ele, iar angajatorii au nevoie de dulgheri, lăcătuși, zidari pe șantiere,  bucătari, ospătari și cameriste  în restaurantele și hotelurile de pe litoral sau muncitori necalificați în agricultură.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU