Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5477 > Eveniment Nr. 5477 de luni, 26 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Aflați în conflict deschis în Justiție


Polițiștii locali continuă activitatea în stradă

Sindicatul lor contestă ordinele primite de la Primărie

articol de: Cristina STERIAN

Polițiștii locali din Buzău își continuă activitatea, după ce Tribunalul Buzău a dispus suspendarea hotărîrii de Consiliu Local prin care ar fi fost tăiate posturile lor din organigramă. Ei nu vor fi concediați, dar nici nu se vor întoarce la posturile de pază pe care le aveau pînă la finele anului trecut. Decizia instanței de contencios-administrativ de a suspenda hotărîrea de Consiliu Local prin care se aproba o nouă organigramă a Poliției Locale și, implicit, concedierea a peste 250 de angajați ai acesteia, i-a salvat pe cei aflați în preaviz. Din momentul în care Tribunalul Buzău a comunicat soluția, nu a mai fost posibilă emiterea deciziilor de concediere. În această situație, polițiștii locali au rămas în activitate.

Ce spune avocata Tănăsică

"Aceste premise și eventuala decizie de concediere ar fi trebuit să fie emise în baza hotărîrii C.L.M. care este suspendată. Prin urmare, nu mai pot fi emise decizii de concediere avînd în vedere suspendarea pronunțată de instanță, iar premisele sînt lipsite de orice efect. Nu pot face obiectul unui litigiu pentru că nu sînt considerate ca un act juridic producător de efecte prin ele însele. Actul producător de efecte este hotărîrea Consiliului Local care a fost suspendată. Ulterior sau emis acuzele, în aceeași perioadă în care ne-am judecat pentru suspendare, dar acuzele n-au nici un efect doar prin ele însele.", spune avocata Oana Tănăsică.

Rămași în activitate, polițiștii locali au fost trimiși din nou în stradă, să patruleze. Posturile de pază pe care le-au avut până anul trecut, rămîn obiective date în grija unor firme private care au încheiat contracte cu primăria: Vasile Ene, liderul Poliției Locale Buzău: "Executăm aceleași sarcini pe care le-am primit pînă acum și în continuare așteptăm noi ordine. Patrula pe care domnul primar o impune încalcă încă o dată legea, pentru că noi sîntem « serviciul pază » și ar trebui să prestăm servicii pe obiective, iar fișa postului specifică acest lucru, dar domnul viceprimar Apostu a semnat acest document. Deci încă o dată se încalcă legea, și va trebui să răspundă."

Încă o bătălie cîștigată

În tot acest timp, polițiștii continuă să câștige și alte bătălii cu Primăria Buzău. Unitatea angajatoare va fi obligată să încheie contractul colectiv de muncă, document de care vor beneficia nu numai polițiștii locali, ci și ceilalți angajați din administrația municipiului Buzău. Din nou Vasile Ene: "Vineri, săptămîna trecută, am fost la I.T.M. Buzău unde au fost solicitați și domnii de la Primărie. S-au dat zece zile pentru a da un răspuns solicitărilor noastre, după care I.T.M. va face următorul pas, adică în termen de 60 de zile trebuie să se conformeze și Primăria, dacă nu acest lucru va fi sancționat contravențional, după care vor avea de suferit consecințe în instanță. Sîntem singurul oraș din țară care nu avem contract la Primăria Buzău, nu numai la Poliția Locală, inclusiv de la Administrația Financiară și celelalte birouri. Toată lumea din primării va beneficia de acest contract colectiv de muncă."

Procesele vor continua

Polițiștii locali au, în acest moment, numeroase litigii în instanță cu Primăria, în încercarea de a-și păstra posturile. Aceste procese vor continua din toamnă, după vacanța judecătorească, iar, între timp, angajații Poliției Locale vor rămîne în activitate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU