Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5471 > Eveniment Nr. 5471 de vineri, 16 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Încep înscrierile la Universitatea de Vară Rîmnicu Sărat

articol de: Laurențiu MARINOV
Încep înscrierile la Universitatea de Vară Rîmnicu Sărat
 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer (KAS) anunță deschiderea aplicațiilor pentru cea de-a XI-a ediție a Universității de Vară Rîmnicu Sărat- Închisoarea tăcerii, o experiență în comunism, care va avea loc în perioada 20-26 august 2017. 

Universitatea de Vară Rîmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Programul își propune să analizeze modalitățile de rememorare sub raport istoric și biografic a perioadei 1945-1989, invitîndu-și participanții să reflecteze asupra diverselor aspecte ideologice, sociale și politice. Întrucît efectele comunismului sînt încă resimțite la nivelul societății românești, o mai bună cunoaștere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea înțelegerii realităților prezente. Studenții vor avea oportunitatea de a participa la dezbateri și workshop-uri, precum și de a asista la prelegeri susținute de foști deținuți politici, reprezentanți ai IICCMER, experți străini, istorici și cercetători în domeniul comunis­- mului și post-comunismului românesc și est-european. Sînt invitați să se înscrie studenții cu vîrste cuprinse între 19 și 27 de ani din ciclurile licențial, masteral sau doctoral de la facultățile de istorie, filosofie, științe politice, sociologie, jurnalism, litere, drept, teologie din Universitățile din România și Republica Moldova.

Cei interesați vor completa și trimite formularul de înscriere la adresa de e-mail universitatea@iiccmer.ro pînă pe 16 iulie 2017.

Aplicațiile, în urma cărora vor fi selectați 15 participanți, vor fi evaluate de un juriu format din experți ai IICCMER. Sînt excluse contestațiile. Rezultatele vor fi anunțate pe 20 iulie 2017 pe site-ul și pe contul de Facebook al IICCMER. Candidații admiși vor fi contactați ulterior pentru informații suplimentare. Costurile de cazare, masă și transport sînt aco­pe­rite de organizatori.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Astăzi, un nou exercițiu de alarmare a populației
Rujeola a băgat Spitalul Județean în carantină

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU