Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5471 > Eveniment Nr. 5471 de vineri, 16 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Soluție pentru părinți


Copii la grădiniță și în timpul vacanței

Unitățile școlare vor funcționa și pe perioada verii, prin rotație, în funcție de solicitări

articol de: Cristina STERIAN

E vacanță de vară de acum, iar pentru cei mai mulți părinți abia acum încep bătăile de cap: cu cine va sta cel mic. Dacă în cazul copiilor mai mari, părinții deja nu mai au de ce să-și facă griji, cu totul alta e situația în cazul prichindeilor de vîrstă preșcolară, odată cu închiderea grădinițelor și creșelor.

Autoritățile au însă vești bune pentru părinții care nu-și permit să angajeze o bonă ori nu au cum să-i lase pe cei mici la bunici: grădinițele vor funcționa și pe perioada vacanței, prin rotație, în funcție de solicitări, astfel încît părinții să poată merge liniștiți la serviciu. La Buzău, mulți părinți au cerut deja autorităților să găsească soluții pentru ca grădinițele să nu-și închidă porțile. Și pentru că numărul cererilor este destul de mare, unele unități deja și-au stabilit programul de vacanță. Este și cazul Grădiniței Boboceii, unde nu adie încă vîntul de vacanță. Nu mai puțin de 27 de cereri au venit de la părinți în ultimele zile, așa că unitatea a decis să asigure permanența.

"Am primit 27 de cereri pe care le vom trece prin Consiliul de Administrație să le aprobăm. În speță aceștia sînt copii cu care ne vom defila pînă pe 30 iunie, sînt copii ai unității noastre școlare. După 30 iunie pînă pe 21 iulie vor veni și copii din alte unități școlare cum este căminul Orizont și căminul nr.3 și le asigurăm permanența și lor pentru încă trei săptămîni. Noi asigurăm perioada de permanență pe cinci săptămîni doar pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă", a declarat  directorul Grădiniței Boboceii din Buzău, Amalia Epuran.

Cereri și adeverințe

Criteriile de selecție au fost stricte, așa că părinții au anexat la cereri și adeverințele care atestă că muncesc și nu au cine să-și lase copiii cît timp ei sînt la serviciu. Unii copii vor rămîne toată ziua la grădiniță, așa că părinții trebuie să suporte și cheltuielile cu masa celor mici, care ajung pînă la 10 lei pe zi. Autoritățile din Buzău dau asigurări că nici o cerere venită din partea părinților nu va rămîne neonorată.

"Cererile părinților vor fi acoperite, atîta timp cît programul de funcționare pe lunile iulie și august este afișat la fiecare unitate. Grădinițele care sînt închise vor fi, în același timp închise cu creșele care funcționează în spațiul lor, așa că, dacă vorbim despre grădinițe cu program normal, vorbim și despre creșe în același timp", a declarat inspectorul școlar general din Buzău, Florina Stoian. 

Pentru cei mai mulți copii, însă, vacanța de vară va fi alături de bunici. Părinții care își permit pot tocmi și o bonă care să aibă grijă de cei mici pînă cînd ei termină programul la serviciu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Astăzi, un nou exercițiu de alarmare a populației
Rujeola a băgat Spitalul Județean în carantină

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU