Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5453 > Eveniment Nr. 5453 de joi, 18 mai 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Alt regulament


Drăgaica, înapoi la tradiții

Anul acesta nu vor mai fi lăsați să-și vîndă marfa toți comercianții

articol de: Cristina STERIAN
Drăgaica, înapoi la tradiții
 

Autoritățile din Buzău vor să reînvie spiritul tîrgului Drăgaica, așa cum era el acum sute de ani. În acest sens, Primăria Buzău a pus la punct un regulament după care va funcționa vara aceasta tradiționalul tîrg Drăgaica. 

Astfel, tîrgul de vară Drăgaica își va deschide porțile pe 10 iunie și le va închide  pe 24, ale aceleiași luni. În fiecare din aceste zile, bîlciul va fi deschis între orele 10 și 24.00 iar comercianții vor face aprovizi­onarea între orele 6.00 și 8.00 dimineața. Autoritățile își doresc ca anul acesta Drăgaica să adune meșteri populari care să reînvie tradiția.

Tîrgul va fi organizat tot pe terenul folosit în mod tradițional în acest scop. Noutatea constă în faptul că nu vor mai fi lăsați să- și vîndă marfa toți comercianții: vor avea interzis mărfurile  industriale de orice fel precum și jucăriile, cu excepția baloanelor. Se vor putea vinde doar dulciuri tradiționale, plăcinte, covrigi, gogoși și clătite, porumb fiert, floricele, vată de zahăr și înghețată. Se mai pot comercializa produse de artizanat hand made și alte produse manufacturate. Va fi interzisă de asemenea amplasarea grătarelor în afara zonelor special amenajate. Nici muzica dată la maxim nu va mai fi permisă în tîrg, de vara aceasta. 

"Încercăm să readucem Drăgaica la nivelul la care a fost cîndva. Acest brand al Buzăului este extrem de important pentru ce s-a întîmplat cu Buzăul în ultimele sute de ani și ne-am gîndit că acest fenomen merită altceva. O să vedeți o altă Drăgaică, ne străduim să creăm un adevărat fenomen la nivel național din acest brand al Buzăului. Asta pentru că îmi doresc să reconstruim Buzăul nu numai în plan material ci și în plan cultural, spiritual, emoțional", a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Gratis pentru copii

Accesul în tîgul Drăgaica va costa un leu de persoană, iar elevii și copiii vor beneficia de gratuitate. Autoritățile au stabilit și taxele ce vor fi percepute comercianților care vor dori să și vîndă marfa în tradiționalul bîlci. Cel mai scump tarif de 20 de lei pe metrul pătrat perceput zilnic va fi impus comercanților care vor avea la tarabe articole din piele și blană.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
12.000 de oameni la cel mai mare eveniment după 1989 la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU