Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5446 > Eveniment Nr. 5446 de marti, 9 mai 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Alt proces


Primăria Buzău, în război cu operatorii de maxi-taxi

Începînd cu 1 mai transportatorii ar fi trebuit să se retragă, iar ruta Buzău-Mărăcineni-Săpoca să fie asigurată doar de mijloacele de transport ale Transbus

articol de: Cristina STERIAN

Primăria Buzău este chemată, încă o dată, în instanță. Ultimii care au dat municipalitatea în judecată sînt operatorii de maxi taxi de pe ruta Buzău - Mărăcineni - Săpoca, operatori  cărora li s-a interzis să mai facă transport public pe traseul cu numărul 2. Demersul a fost inițiat după ce singurul operator care a obținut licență de transport pe această rută a fost Transbus, societate la care primăria este acționar majoritar.  

Hotărîrea privind atribuirea licenței de transport a fost luată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport, formată din primăriile Buzău, Săpoca și Mărăcineni, și condusă de primarul Constantin Toma. În consecință, începînd cu 1 mai operatorii de maxi taxi ar fi trebuit să se retragă iar transportul pe ruta Buzău-Mărăcineni-Săpoca să fie asigurat doar de mijloacele de transport ale Transbus. Supărați, operatorii s-au adresat instanței și au reușit să blocheze, pe moment, decizia Asociației pe care, de altfel, au și atacat-o în cadrul altui dosar înregistrat separat la Tribunal.

"Datorită faptului că sînt foarte puțini pe partea juridică, n-au făcut întîmpinare la un proces intentat de transportatorii de pe linia 2M Buzău-Mărăcineni-Săpoca și au obținut în instanță o decizie, care nu este definitivă privind prelungirea autorizației de funcționare pe acest traseu, pînă la judecarea pe fond a procesului intentat de ei", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Decizie atacată la Curtea de Apel

Primăria s-a apă­rat și a atacat cu apel soluția Tribu­na­lului Buzău. Mai mult, edilul-șef spune că ope­ratorii încalcă legea atît timp cît, în continuare,  își desfășoară activitatea pe ruta Buzău - Mărăcineni - Săpoca. 

"Ne-am dus la Curtea de Apel și am atacat decizia Tribunalului Buzău încercînd să blocăm acestă activitate care aduce prjudiciui Transbus-ului. problema este că, între timp, de curînd, anul ăsta, a fost promulgată și Legea 51, Legea Serviciilor Publice, în care tot serviciul de deleagă la ADI . Sînt președintele A.D.I.-transport, un singur serviciu, un singur operator, s-a dat o exclusivitate Transbus-ului pe acea linie. Dacă am prelungi aceste autorizații sau dacă ar ține licitații pentru maxi-taxi pe acea linie, am încălca legea", a mai spus primarul Toma. De partea cealaltă, repre­zentanții operatorilor păstrează tăcerea, în speranța că, în final, își vor putea păstra afacerile. În prezent, pe traseu sînt nouă maxi taxi care circulă la interval de zece minute, asigurînd, în general, tran­sportul  navetiștilor către locurile de muncă pe care le au în municipiul Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU