Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5435 > Eveniment Nr. 5435 de joi, 20 aprilie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

24 de ore din 24


R.A.M. a reluat furnizarea căldurii în apartamente

De ceva vreme, operatorul de căldură oprise livrarea agentului termic pe timpul zilei, furnizarea făcîndu-se doar noaptea

articol de: Cristina STERIAN
R.A.M. a reluat furnizarea căldurii în apartamente
 

Ne așteaptă zile de ninsori și temperaturi scăzute, chiar geroase. La Buzău, vor fi ploi, care la munte se vor transforma în ninsoare, iar temperaturile vor fi la limita înghețului noaptea, cu cel mult 5-6 grade ziua. 

Conducerea Regiei Autonome Municipale înre­gistrează deja cereri din partea familiilor de a furniza căldură în apartamente pe tot parcursul zilei. De ceva vreme, operatorul de căldură a sistat furnizarea agentului termic pe timpul zilei, furnizarea făcîndu-se doar noaptea. Acum, cînd vremea aduce a iarnă, RAM va da din nou căldură pe tot parcursul zilei.

"Continuăm să livrăm energie termică pentru încălzire. Noi nu am oprit pînă în momentul ăsta definitiv, am livrat noaptea la parametri reduși. cei care au dorit să-și închidă blocurile au avut acceptul nostru în totalitate. Ne-au anunțat. În momentul acesta sîntem forțați ca să livrăm și ziua, tot la fel, la parametri destul de scăzuți, ca valoare a temperaturii, în schimb încercăm să asigurăm confortul necesar în locuințe pentru că așa mi se pare normal", a declarat directorul RAM Buzău, Constantin Tacea. 

Un caz special

Este pentru prima dată în ultimii ani, cînd Regia Autonomă Muncipală este nevoită să furnizeze căldură pe tot parcursul zilei, din cauza frigului năprasnic de afară. În anii trecuți, căldura era sistată definitiv cel mult la 15 aprilie. "La data de 19 aprilie nu am mai furnizat, cel puțin de cînd sînt eu aici. Ne opream în jur de 8 pînă în 15 aprilie, să ajungem în momentul ăsta ca pe data de 20 să furnizăm 24 din 24 de ore, deci este totuși un caz special. Dacă în lunile de iarnă agentul primar avea temperaturi în jur de 90 de grade, acum mergem cam cu 45-50 de grade", a mai spus Constantin Tacea. Vestea proastă este că vremea va rămîne deosebit de rece pînă lunea viitoare inclusiv. Chiar dacă nu vor mai vorbi de ninsori și ploi însemnate cantitativ, temperaturile vor fi scăzute pentru perioada din an în care ne aflăm. Abia de marți, timpul va intra într-un proces de încălzire, susțin meteorologii. De miercuri seară de la ora 18.00 și pînă vineri dimineață, zona montană a județului Buzău se află sub cod portocaliu de ninsori și viscol în timp ce restul teritoriului se va afla sub cod galben, de vreme rea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
12.000 de oameni la cel mai mare eveniment după 1989 la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Eveniment

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU