Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5420 > Eveniment Nr. 5420 de marti, 28 martie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

O serie de neajunsuri


Comisia județeană de fond funciar, blocată

După ce Aurelia Mitrea a fost demisă de la șefia Prefecturii, subprefectul Sorin Gheorghe a preluat atribuțiile acesteia, însă organigrama este incompletă

articol de: Cristina STERIAN

Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne, care a descins în prima jumătate a lunii la Prefectura Buzău, și-a încheiat verificările.  

Inspectorii ministeriali veniți în teritoriu pe 13 martie au plecat la București vineri, pe 24, după ce au verificat activitatea tuturor serviciilor aflate în subordinea Instituției Prefectului. 

Controlul a urmărit modul în care au decurs lucrurile în departamentele Prefecturii în perioada ianuarie 2015-februarie 2017, dar s-au extins și la alte instituții precum Inspectoratul pentru Situații de Urgență și la Arhivele Naționale. În timpul verificărilor, Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a dispus o serie de măsuri imediate. "Face parte dintr-un plan anual de inspecție, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, astfel încît, în data de 13 au fost prezenți la noi, au stat pînă vineri, 24 martie. S-au impus niște măsuri proactive în perioada controlului, au fost implementate aceste măsuri", a declarat subprefectul Sorin Gheorghe. Un raport complet al verificărilor Corpului de Control al ministrului Aface­rilor Interne va fi formulat și transmis în teritoriu în termen de 30 de zile de la momentul controlului. 

"A fost analizată activitatea instituției pe perioada ianuarie 2015-februarie 2017, în toate departamentele instituției. Nu există niște concluzii preliminare, s-au dispus tot felul de măsuri proactive, ele au fost implementate, vom aștepta rezultatul", a completat prefectul subprefectul.

După plecarea Corpului de control

La finalul Colegiului Prefectural de ieri, la care subprefectul Sorin Gheorghe, a vorbit despre controlul de la București, s-a luat în discuție și situația generată de faptul că județul nu are șef la Casa Albă.  

După ce premierul Sorin Grindeanu a demis-o pe Aurelia Mitrea de la șefia Prefecturii, subprefectul Sorin Gheorghe a preluat atribuțiile acesteia, însă chiar și așa organigrama este incompletă, ceea ce  generează o serie de neajunsuri. De pildă, nu pot fi ținute ședințele  comisiei de fond funciar. "Nu trebuie să mă descurc fără subprefect, fără prefect, întrucît subprefect sînt eu, îndeplinesc și atribuțiile de prefect, într-adevăr. Este o situație dificilă, județul nostru a mai trecut printr-o asemenea perioadă și aici mă refer la faptul că nu se pot scrie acele titluri de proprietate, nu se poate ține ședința Comisiei județene de fond funciar, întrucît nu pot îndeplini și funcția de secretar al Comisiei și cea de președinte", a mai spus Sorin Gheorghe.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU