Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5409 > Eveniment Nr. 5409 de luni, 13 martie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Proiect unic


Sală de sport pentru persoanele cu dizabilități, în locul vechii maternități

Clădirea care se află într-un stadiu avansat de degradare va fi demolată după ce autoritățile județene vor obține toate autorizațiile

articol de: Cristina STERIAN

Buzăul ar putea avea o sală de sport destinată copiilor și tinerilor cu dizabilități. Ineditul proiect este al Consiliului Județean care speră să atragă de la Compania Națională de Investiții fondurile necesare realizării obiectivului.

Sala de sport pentru copiii și tinerii cu handicap ar urma să fie ridicată pe terenul fostei maternități de pe Bulevardul Gării din Buzău. Clădirea care se află într-un stadiu avansat de degradare va fi demolată iar în loc se va ridica această sală de sport, proiect unic în țară. "Cred că vom reliza, în premieră, nu numai pentru județul Buză, chiar la nivel național, o sală de sport pentru persoane cu deficiențe. Este singura sală de sport, dacă se va realiza, de acest gen, din România. Este sigur, în proporție de 90 la sută", a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, invitat săptămîna trecută  la emisiunea Focus News de la Focus Tv.

Poate și un parc

În perioada următoare, autoritățile județene vor începe demersurile pentru obținerea autorizațiilor necesare pentru demolarea clădirii fostei maternități. "Clădirea vechii maternități este în stare avansată de degradare și nici nu am făcut o expertiză, trebuie demolată. Noi începem în perioada imediat următoare să facem toate procedurile, să luăm toate autorizațiile necesare să putem să demolăm maternitatea. Acolo este un spațiu destul de mare", a mai spus Petre Emanoil Neagu. Pe același teren pe care încă se află clădirea fostei maternități, autoritățile vor să amenajeze pe lîngă sala de sport pentru copiii cu dizabilități și un părculeț. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU