Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5394 > Eveniment Nr. 5394 de luni, 20 februarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Pumni și picioare


Bătaie cruntă între două eleve de la școala din Luciu

Incidentul s-a petrecut sub ochii colegilor și a fost filmat cu telefonul

articol de: Cristina STERIAN
Bătaie cruntă între două eleve de la școala din Luciu
 

Inspectoratul Școlar Buzău a demarat o anchetă iar Poliția a declanșat verificări după ce două eleve de la școala generală din Luciu și-au împărțit pumni și picioare, la sfîrșitul cursurilor.

Incidentul s-a consumat la mijlocul săptămînii trecute, între două adolescente, de clasa a opta, una în vîrstă de 15 ani și cealaltă de 17 ani.  Fetele s-au luat la ceartă, după ce una din ele a acuzat-o pe cealaltă că spune despre ea lucruri neadevărate și rușinoase. De la jigniri s-a ajuns rapid la bătaie, iar totul s-a întîmplat sub ochii colegilor, elevi de școală generală. Unii dintre copiii care au asistat la bătaia crîncenă au încercat să intervină, însă nu au reușit iar cele două au continuat minute bune să și împartă pumni și picioare. Incidentul s-a petrecut la finalul cursurilor, în afara unității de învățămînt.

"Miercuri, după ore, după ora 18, a avut loc un conflict între două eleve de la clasa a VIII-a, fete cu probleme înregistrate și la nivelul școlii și la nivelul Poliției. Una dintre ele e dată în plasament la bunici, mama e plecată în străinătate, cealaltă repetă clasa a VIII-a. Din cauza unor conflicte sau neînțelegeri ale lor, adunate în timp, s-au hotărît esl și a apărut acest conflict. Cu doamna dirigintă, împreună cu Consiliul de Administrație, le-am făcut o vizită acasă și urmeză să avem și o ședință cu părinții elevilor clasei a VIII-a", a declarat  directorul școlii gimnaziale din Luciu, Alexandrina Dragu.

Anchete la Inspectorat și la Poliție

Totul a fost filmat cu telefonul mobil iar filmulețul a ajuns deja în mediul virtual. Conducerea Inspectoratului Școlar Buzău dar și cei din conducerea școlii de la Luciu au demarat o anchetă în acest caz.

"Există comisie de cercetare și la nivelul școlii și la nivelul Inspectoratului pentru a rezolva incidentul. Avînd în vedere că acest lucru s-a întîmplat în afara programului școlar, sigur va fi nevoie de consiliere, și a tutorilor elevelor, și a lor. Ele vor intra, cu siguranță, într-un program de consiliere. Mai departe, comisia va stabili care sînt cauzele care au dus la acest incident și bineînțeles se vor lua măsuri, conform regulamentului", a declarat inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău, Daniela Palcău.

De asemenea, Poliția a demarat verificări. Purtătorul de cuvînt al IPJ Buzău, comisar Doinița Mihalache Elevele împreună cu tutorii lor au primit invitație la Poliție, la finalul cursurilor de vineri. Pînă acum nici una dintre ele nu a depus plîngere.  Cele două adolescente implicate în incidentul de la Luciu sînt eleve problemă, atît din cauza rezultatelor slabe la învățătură, cît și a atitudinii lor, care lasă de dorit. De-a lungul timpului, ele au mai fost implicate în mai multe scandaluri, una dintre ele aflîndu-se deja în atenția Poliției.

Cazul de la Luciu vine să arate încă o dată că încercările autorităților de a reduce violența în școli nu au întotdeauna efectul scontat, iar  astfel de lucruri încă se întîmplă. Iar la bătăile crunte în care se folosesc cuvinte grele, se impart pumni și picioare, ajung să asiste și alți copii, care pot suferi traume serioase. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU