Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2566 > Eveniment Nr. 2566 de joi, 21 decembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După 5 ani de procese,


1,4 miliarde de lei despăgubiri pentru afacerea "Mitsubishi"

1,4 miliarde de lei despăgubiri pentru afacerea "Mitsubishi"
 

Fostul consilier municipal Petre Burada este obligat de Curtea Supremă de Justitie să returneze municipiului Buzău 1,4 miliarde lei, alături de alte trei persoane implicate în licitatia organizată în 2002 de "Trans Bus" pentru extinderea parcului auto, licitatie soldată cu prejudicierea bugetului local. Hotărîrea definitivă si irevocabilă a fost emisă de instanta supremă la sfîrsitul lunii august si pune capăt unui lung sir de procese, care durează de aproape cinci ani. Artizanul "Afacerii Mitsubishi" este fără îndoială Petre Burada, cel care a si prezidat comisia constituită în 2002 la nivelul "Trans Bus" pentru selectia de oferte. Ceilalti găsiti vinovati de instantă plătesc acum din cauza propriei lor naivităti. Cu girul consilierilor locali, în care au avut toată încrederea, fostul director al societătii, Dumitru Balica, contabilul-sef, Jean Șerbănoiu si presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Mivu, au acceptat cu ochii închisi toate conditiile afacerii puse la punct de Petre Burada. 

Demersuri pentru recuperarea "naivitătii"
Desi asaltată la vremea respectivă de oferte pentru dotarea societătii cu zece microbuze noi, comisia condusă de Burada a ales să bată palma cu Călin Armen, un tepuitor de profesie, cu care a fost pus în legătură de un prieten comun, colonelul de Politie de la Sectia 18- Bucuresti, Dumitru Posea. Călin Armen era pe atunci directorul Companiei Nationale de Leasing si s-a angajat să doteze SC "Trans Bus" cu 10 microbuze Mitsubishi, în schimbul unei "taxe de management" în valoare de 800 milioane lei. Banii respectivi au fost plătiti de Primărie din bugetul local al municipiului Buzău. Consiliul de Administratie al SC "Trans Bus" SA, condusă atunci tot de un consilier local, Nicolae Mivu, s-a grăbit să achite suma respectivă companiei de leasing administrate de Armen. Microbuzele nu au mai ajuns la Buzău si nici banii nu s-au mai recuperat. Societatea "Trans Bus" a initiat demersurile în instantă pentru a-si primi banii înapoi, dar pe parcurs actiunea s-a întors împotriva lor. Curtea Supremă de Justitie i-a găsit vinovati si buni de plată pe Petre Burada, Nicolae Mivu, Jean Șerbănoiu si Dumitru Balica.

Fiscalitatea, la mîna autoritătilor locale
Contactat telefonic, juristul de la SC "Trans Bus" SA, Viorel Mihalcea, ne-a declarat că cei patru vor trebui să returneze municipalitătii nu numai cele 800 de milioane de lei. Expertii juridici au calculat penalităti în valoare de 600 milioane lei. Maniera de plată a banilor ar putea fi în final stabilită de autoritatea locală cu cei patru. Cert este că scandalul de fată, care a retinut multă vreme atentia opiniei publice, vine să confirme încă o dată că banul public este ochiul dracului pentru multi dintre cei care ajung să-i decidă soarta.
 (F.A.P., P.T.)

 

COMENTARII

anonim:
SMENAR
dupa cite a facut acest individ ,ne miram cum burada mai este liber.cu siguranta ca este autorul acestei afaceri ceilantifiind niste victime.cunoscute fiind relatiile foarte apropiate cu primarul boscodeala este clar ca si el este amestecat.cum se face ca acest individ pedepsit de lege mai poate fi membru psd .faceti curatenie dati l afara cit mai repede ,nici asta nu este dovedit, ce alte argumente mai vreti.
tomi01_2000:
dar de Ghinioiu? nimic?
angajeaza lucrari prin firma lui Grigoras Cornel ... si invarte un oras intreg - iluminat public se plateste de ani de zile ... si cate becuri sunt pe strazi ... avem smenuri si la Ramnic nu numai la Buzau ... si mai sunt acte de bine ... la refacerea primariei ...
niculescu tache:
dar ion vasile cu 80 hectare teren la VERNESTI?
dar ion vasile ca are 80 hectare de teren la vernesti pe numele sotiei, zeci de hectare de terenuri la SPATARU in zona AGROINDUSTRIALA FRASINU, alte zeci de hectare in zona bariera FOCSANI dupa benzinaria MOL, si de asemenea alte zeci de spatii comerciale in buzau, si de asemenea benzinaria OMW de la MARACINENI pe care o administreaza impreuna cu finul si sluga sa CIOLACU? toate astea au fost obtinute din salariul de prefect? vorbim de milioane de euro aici....nu de 800 milioane de lei vechi ca in cazul lui burada!! sa auzim romeo, david, borzea, si pitis!! de unde are doctorul ion vasile atitea zeci de hectare de teren care valoreaza milioane de euro - pentru cei care nu stiu cit este un metru patrat de teren intr-o zona buna asa cum are vasile ion!!!
daniel balace:
80 de hectare de teren la VERNESTI = 800.000 metri patrati = 2 milioane de euro pt ION VASILE
sa facem un calcul simplu. ION VASILE are 80 de hectare de teren la VERNESTI, la intrarea dinspre BUZAU, pe numele sotiei. oricine stie ca un metru patrat de teren la VERNESTI este cca. 25 euro metrul patrat. pai 80 de hectare sunt 800.000 metri patrati, pe care daca ii inmultim cu 25 euro ne va da........2.000.000 euro!!!! asta e averea lui ion vasile numai de la VERNESTI!!!! ca mai are terenuri si in alte parti!!

pai mai oameni buni ia calculati si voi si vedeti unde este teapa mai mare la cei 800 milioande lei vechi ( cca 25.000 euro)ai lui burada de la afacerea mitsubishi sau cei 2.000.000 euro ai lui vasile ion la VERNESTI? si oricum decizia instantei in cazul BURADA nu este DEFINITIVA!!!!

daca nu credeti ca 1 mp de teren la VERNESTI este cca 25 euro intrati pe internet sa vedeti !!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU