Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5327 > Eveniment Nr. 5327 de marti, 1 noiembrie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Protest anemic


Grevă scurtă la Spitalul Județean

Cadrele medicale au întrerupt lucrul timp de o oră, dar s-au întors în secții după o discuție cu managerul unității

articol de: Cristina STERIAN

Activitatea cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău a fost întreruptă, ieri dimineață dimp de o oră. Sindicaliștii au protestat astfel, așa cum s-a întîmplat în toată țara, față de problemele legate de salarizarea în sistemul sanitar.

La Buzău, cadrele medicale din Spitalul Județean au fost doar un ceas în grevă generală. Au decis apoi, și în urma discuțiilor cu managerul unității spitalicești, să facă un  pas în spate și să renunțe la forma extremă a protestului. Asta și în urma semnalelor că Ministerul Sănătății și Executivul vor ține cont de cererile lor și le vor rezolva revendicările. "Nu este grevă, e o formă de avertisment. Toți membrii de sindicat sînt purtători de banderole. Avem unele promisiuni și am zis, totuși să așteptăm, să nu ieșim chiar cu această formă de protest pe care noi nu ne-am dorit-o. Gîndiți-vă cîte persoane sînt, care vin la cabinetele medicaleș la ușile policlinicii și fiind un spital de urgență, nu poți să boicotezi totul. S-ar fi răsfrînt asupra pacientului", a declarat liderul de sindicat al SANITAS Buzău, asistent Mihai Ștefan. 

Activitatea a revenit la normal

Cum sindicaliștii din Spitalul Județean Buzău, au decis să pună greva generală în cui, ieri, activitatea în cel mai mare spital din județ a decurs absolut normal.  "Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, activitatea a fost întreruptă timp de o oră, în intervalul orar 8-00-9.00. Urgențele medicale au fost asigurate pe tot parcursul zilei", a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvînt al Spitalului Județean Buzău. Sindicaliștii din Sănătate cer, printre altele, salarii mai mari pentru personalul din direcțiile de sănătate publică și pentru cei din creșe, reducerea diferențelor salariale de pînă la 800 de lei între asistenții medicali absolvenți ai școlilor postliceale sanitare și cei cu studii superioare, ambele categorii avînd aceeași profesie, avînd aceeași fișă a posturilor și aceleași atribuții.  Federația Sanitas cere și reducerea diferențelor de salarizare de pînă la 1.200 de lei între spitalele clinice și neclinice. De asemenea, cer o finanțare mai bună a sistemului sanitar pentru a-și putea face treaba cum trebuie iar bolnavii să fie tratați corespunzător.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU