Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2561 > Eveniment Nr. 2561 de vineri, 15 decembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Preturile terenurilor din Buzău cresc exponential


Tranzactie imobiliară record între doi oameni de afaceri din Top 300

Dan Grigore Adamescu a cumpărat cu 10 miliarde de lei un teren lîngă XXL si l-a vîndut patronului Altex cu o sumă încă necunoscută

Tranzactie imobiliară record între doi oameni de afaceri din Top 300
 

Pretul de piată real al terenului este de 200 de euro metrul pătrat
Municipiul Buzău a consemnat recent o importantă tranzactie imobiliară. Este vorba despre vînzarea de către societatea Complex Hotelier Modern, apartinînd omului de afaceri Dan Grigore Adamescu, a unei suprafete de 22.738 metri pătrati de teren aflat vizavi de complexul XXL. Suprafata respectivă a fost vîndută societătii COMETEX SA Suceava, membră a grupului ALTEX din Piatra Neamt controlată de Dan Ostahie.
Terenul respectiv a fost initial achizitionat la începutul anului în curs de la Primăria Buzău cu suma de 10, 36 miliarde de lei vechi, după ce initial între CHM si municipalitate s-a încheiat un contract de asociere în participatiune, firma lui Adamescu plătind în avans 300.000 de euro cu titlu de avans din profitul estimat al afacerii. Contractul dintre D.G. Adamescu si Primărie prevede construirea unui supermarket, actiune pe care acum a preluat-o grupul Altex. Pretul afacerii nu a fost însă dezvăluit.

Pret de piată 8,4 milioane euro
Specialistii imobiliari spun că în zonă metrul pătrat de teren costă azi mult mai mult

Cătălin Stan, administrator la agentia Consentino, declară: "Cunosc foarte bine terenul si vă garantez că avînd în vedere vadul comercial, dar si interesul manifestat pentru zona respectivă de mai multe concerne de renume, acolo metrul pătrat de teren se vinde cu 200 de euro."
Elena Negut, administrator Infocasa: "În zona respectivă, dacă terenul are deschidere la stradă, metrul pătrat se vinde cu 200 de euro". De mentionat că CHM a cumpărat de la municipalitate cu aproape 2,9 milioane de euro. Dan Ostahie se află în Top 300 cu o avere fabuloasă de 800 de milioane de euro obtinută din afaceri de tip retail. Dan Grigore Adamescu este tot în Top 300, afaceri imobiliare si media.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU