Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5239 > Eveniment Nr. 5239 de miercuri, 29 iunie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Aproape de oraș, departe de civilizație


La Potîrnichești au secat cișmelele

Fîntînile nu pot asigura necesarul de apă, așa că oamenii au ajuns să stea la coadă la singura sursă de apă potabilă din sat

articol de: Marilena Dinu
La Potîrnichești au secat cișmelele
 

În plină caniculă, cișmelele din gospo­dăriile unor buzo­ieni, aflate la o aruncătură de băț de oraș, au secat. Necazul este că nici fîntînile nu pot asigura necesarul de apă, așa că oamenii au ajuns să invoce ploaia pentru a-și adăpa animalele și să stea la coadă la singura sursă de apă potabilă din sat. Primarul dă vina pe oamenii care folosesc apa de la rețea pentru irigații ceea ce ar da peste cap întreg sistemul.  Speranța moare întotdeauna ultima, dar la Potîrnichești speranța ca apa să mai curgă la cișmelele din curți este departe de realitatea de zi cu zi. Satul care aparține de comuna Poșta Cîlnău are de trei ani rețea de alimentare cu apă însă, localnicii de la capătul rețelei se plîng că apa le este furnizată cu mari sincope. Ieri, la 30 de grade Celsius cît arătau termometrele, robinetele secaseră cu totul. "Problema este mai veche, nu de ieri de azi. De trei ani ne chinuim cu această problemă. Conductele vechi s-au înlocuit cu unele noi. S-au scos apometrele la poartă, că au spus că se fură. Acum pot fi verificate. Nici acum nu avem apă", spune Dumitru Neacșu, localnic din Potîrnichești. 

O singură fîntînă cu apă potabilă

Dar, singura dorință a oamenilor din Potîrnichești este prea departe de a se împlini.
Pînă atunci, animalele sînt adăpate cu apă de ploaie sau de la rîul din localitate. Lucrurile se complică atunci cînd este nevoie de apă de băut. În zonă este o singură fîntînă cu apă potabilă, dar pentru că de acolo se aprovizio­nează toată luma, apa este mai tot timpul tulbure. „Nu curge apa. Nu avem apă deloc. Țîrîie o dată la o săptămînă și atît. Avem fîntîna, dar ia toată lumea și e tulbure. Trebuie să aștepți să se limpezească", spune un alt localnic. Primarul din Poșta Cîlnău, comună din care face parte și localitatea Potîrnichești, dă vina... tot pe localnici. Problemele ar fi generate de cei care folosesc apa pentru irigații. Dinspre primărie, situația pare fără rezolvare, iar pe oameni îi așteaptă o lungă vară fierbinte și însetată.


 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU