Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5234 > Eveniment Nr. 5234 de miercuri, 22 iunie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

S-a încheiat licitația


Undă verde pentru lucrările la podul de la Mărăcineni

Specialiștii vor stabili dacă pe timpul lucrărilor se impune închiderea circulației sau dacă șoferilor le va fi permis să circule pe un singur sens

Undă verde pentru lucrările la podul de la Mărăcineni
 

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Na­ți­onale din România ar putea decide zilele acestea dacă traficul rutier pe podul de la Mărăcineni, pe sensul dinspre Mol­dova spre Capitală, va fi oprit astfel încît podul să intre în reparații.               
Oficialii companiei sînt așteptați din nou la Buzău. Specialiștii vor evalua starea în care se află acest obiectiv și vor stabili dacă pe timpul lucrărilor se impune închiderea circulației, sau dacă, din contră, șoferilor le va fi permis să circule pe un singur sens. Autoritățile buzoiene speră ca podul să rămînă cel puțin parțial deschis în perioada în care drumarii vor lucra pentru consolidarea acestuia, pentru că altfel traficul va fi dat total peste cap, ținînd cont că peste 20 de mii de autoturisme tranzitează zilnic zona.

Găuri în carosabil

Săptămîna trecută, CNADNR a confirmat că pînă la sfîrșitul anului, vor începe lucrările de reparaii la podul de la Mărăcineni, ajuns în stare avansată de degradare. În primăvară, pe sensul de mers dinspre Moldova spre Capitală au apărut găuri în carosabil prin care se putea vedea apa rîului Buzău. În aceste condiții, au fost făcute evaluări iar ulterior a fost demarată  licitația pentru atribuirea lucrărilor de reparații. În curînd, va fi desemnată firma cîștigătoare, iar apoi va fi dat startul lucrărilor propriu zise. "Am semnalat de anul trecut aceste probleme, lucrurile au tot trenat, dar singura chestiune pozitivă la acest moment, este că CNADNR a avut această licitație publică cu privire la întocmirea proiectului și executarea lucrărilor", a declarat George Sava, prefectul județului Buzău. Odată cu lucrările ar putea începe însă și calvarul pentru miile de șoferi care tranzitează DN 2 E85, pe podul de la Mărăcineni. Vorbim practic de circa 20.000 de mașini care trec zilnic doar pe un singur sens de mers. Pentru a evita aglomerația, experții CNADNR iau în calcul mai multe variante, astfel încît închiderea podului, chiar și pe un singur sens de mers, să fie evitată. Totul depinde însă de de expertizele și soluțiile pe care specialiștii urmează să le găsească. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU