Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5193 > Eveniment Nr. 5193 de joi, 21 aprilie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

S-au întors după Bursă


Reprezentanții fabricii de cablaje din Prahova insistă să angajeze buzoieni

Ieri a avut loc o nouă întîlnire cu cei care își doresc să lucreze pentru firma japoneză

articol de: Alexandra Dinu
Reprezentanții fabricii de cablaje din Prahova insistă să angajeze buzoieni
 

Buzăul are forță de muncă de oferit, cred reprezentanții firmei japoneze de cablaje auto, care s-au întors ieri să-i intervieveze pe cei care au participat în urmă cu aproximativ o săptămînă la bursa locurilor de muncă.  
Targetul lor este să ocupe 300 de posturi vacante cu buzoienii care sînt în căutarea unui loc de muncă. Pînă acum doar pu in peste 50 de posturi au fost ocupate, dar asta nu înseamnă că renunță. Imediat după Pa te, la Buzău, va fi organizată o bursă specială doar pentru ei. Asta înseamnă cu buzoienii care pînă acum nu au participat la bursă vor avea o nouă  ansă la un loc de muncă. Firma japoneză ce deține o fabrică de cablaje auto în localitatea Urlați din județul Prahova, care a participat la Bursa locurilor de muncă, în urmă cu o săptămînă, unde ofereau 300 de locuri de muncă, s-a întors ieri la Buzău. De data aceasta ei au dorit să vadă dacă la bursă au făcut alegerea corectă  și au organizat interviuri pentru buzoienii selectați atunci. Oa­menii au aflat ce condi ii vor avea în cazul în care vor fi angajați dar  și detalii despre firmă. "Sînt oameni care din punctul meu de vedere pot lucra într-o fabrică de cablaje, pentru că noi căutăm oameni necalificați pe care să-i instruim noi, intern. Timp de o lună, oamenii nu lucrează efectiv, ci trec printr-o perioadă de instruire. Alternăm teoria cu practica, astfel încît să fie cît mai ușor pentru cei care au ieșit de ceva vreme din școală", a declarat Cristina Marin, re­­prezentantul firmei angajatoare. Pînă acum au fost selectați să lucreze peste 50 de angajați care vor lucra pe posturile de operator de cablaje auto.

Bursă specială, în 2-3 săptămîni

Compania dorește sa angajeze alte 250 de persoane, iar pentru asta se va organiza o bursă specială, doar pentru ei, după sărbătorile de Paște. "Este un fapt pozitiv că o companie multinațională vine pentru a doua oară la Buzău. Au vrut de acum două săptămîni să ocupe 50-60 de locuri de muncă. Iată, astăzi (ieri, nr.), încă 15-20 de persoane recrutate anterior îndeplinesc procedura de angajare și se va întîmpla, probabil în două-trei săptămîni, pentru dînșii, special o bursă. Dînșii se ambiționează să ia 300 de oameni din Buzău și noi insistăm să ia 300 de oameni din Buzău, pentru ca asta înseamnă 300 de familii care vor avea bani în maxim o lună de zile", a declarat Ionel Tociu, directorul AJOFM Bu­zău. Printre beneficiile ofe­rite de japonezi se numără  nu doar transportul și masa asigurată zilnic, ci și un training de o lună pentru care la final cei care vor fi recrutați vor primi un certificat de calificare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU