Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5179 > Eveniment Nr. 5179 de vineri, 1 aprilie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Unică în țară


Secție de neuropsihiatrie pentru copii, inaugurată la Ojasca

Investiția se ridică la 3,8 milioane de lei, banii fiind alocați de Ministerul Sănătății

articol de: Alexandra Dinu
Secție de neuropsihiatrie pentru copii, inaugurată la Ojasca
 

Spitalul de Psihiatrie  pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, secția Ojasca, a inaugurat ieri o nouă secție de neuropsihiatrie infantilă, unică în țară. De tratamente vor beneficia copii care suferă de afecțiuni neuro-psihice din județul Buzău, dar și din alte județe, pentru că secția dispune de cinci locuri pentru minorii care au afecțiuni grave și nu au discernămînt.În total, unitatea spitali­ceastă, poate primi 30 de copii, în condiții excelente.

Transferați de la Buzău

Construcția la noua secție de neuropsihiatrie infantilă, din cadrul Spitalului de Psihiatrie  și  pentru Măsuri de Siguran ă Săpoca, sec ia Ojasca,  a început în anul 2014. Banii, în total 3 milioane 800 de mii de lei, au fost alocați de Ministerul Sănătății. Clădirea unde este amplasată noua secție nu este construită de la zero, căci înainte, aici, funcționa Secția de Paleative. "Pe timpul dictaturii comuniste nu s-a investit un leu, cladirea ajunsese într-un stadiu de degradare, noi am avut aici o secție de paleative, dar condițiile erau total depășite, am mutat secția  și în urma întelegerii am primit banii pentru a reabilita și extinde și să  transfer copii de la Buzău aici", a declarat Dumitru Popescu, directorul Spitalului Săpoca.

Copii din mai multe județe

În prezent copii ai buzoienilor, dar  și din alte 11 județe arondate, sînt internați în secția veche de neuropsihiatrie, din municipiul Buzău. Ace tia vor fi  și primii pacienți care vor fi internați în secția de la Ojasca, deoarece condițiile din vechea unitate nu erau tocmai cele mai bune. "Și acolo unde sînt, condițiile nu erau așa bune, pentru copii, copii internați din 11 județe", a mai afirmat Dumitru Popescu. Secția de Neuropsihiatrie Infantilă de la Ojasca respectă toate standardele de funcționare  și este unică, în acest moment, în  țară. Se pot interna în această secție 35 de copii cu probleme, iar părinții pot să le fie alături, pentru că există paturi speciale pentru ei.  Există  și 5 locuri pentru minorii care au  probleme grave, și sînt un pericol atît pentru ei, cît  i pentru cei din jur: "Este un unicat în  țară, această noua secție, se adresează copiilor, 35 de paturi, 5 pentru cei care au încălcat legea, și au probleme deosebit de grave, dar  și  paturi pentru părinții care vor să stea cu copiii, personalul este unul calificat", a declarat George Sava, prefectul județului Buzău.

4 medici și 10 asistente

Secția inaugurată ieri, va funcționa fără deficit de personal. În unitate vor lucra patru medici, și peste 10 asistente care vor avea grijă să le îmbunătățească viața copiilor cu afecțiuni neuro-psihice. Vechea secție de neuropsihiatrie infantilă va fi transformată în Centru de Sănătate Mintală


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU