Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5180 > Eveniment Nr. 5180 de luni, 4 aprilie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Repusă pe tapet


Problema maidanezilor pasată de Primărie către Urbis Serv

Consiliul Local Municipal a decis ca de gestionarea situației să se ocupe societatea din subordine, pentru a fi respectat cadrul legislativ

articol de: Alexandra Dinu
Problema maidanezilor pasată de Primărie către Urbis Serv
 

Oricît de mult și-ar dori buzoienii ca orașul să nu mai fie plin de cîini maidanezi, acest lucru nu se va întîmpla prea curînd. Patrupedele se înmulțesc necontrolat, iar auto­ritățile nu le pot ține în padocuri mai mult de două săptămîni.       Așa că le dau drumul din nou pe străzi. Și, recunoscînd că au mîinile legate, aleșii au pasat la ultima ședință a Consiliului Local Municipal,  problema la Urbis Serv, societate aflată în subordinea primăriei. Reprezentanții societății au întrebat de unde să apuce problema dar nu au aflat nici un răspuns.

Contract cu un medic veterinar

Problema cîinilor fără stăpîn a fost repusă pe tapet săptămîna trecută. Subiectul s-a redeschis o dată cu decizia consilierilor lcoali de a trece responsabilitățile legate de gestionarea acestei probleme către societatea Urbis Serv. Cea mai spinoasă problemă rămîne eutanasierea cîinilor fără stăpîn. Societatea care se va ocupa de acum de patrupede va contracta un medic veterinar care să se ocupe inclusiv de astfel de operațiuni, însă legea este neclară. "Noi municipalitatea sîntem obligați să mergem mai departe cu această lege, iar altă lege ne interzice să facem contract. Nu putem să avem un medic să facem contract cu el pentru că nu e legal, dar nu ne permite legea și Curtea de Conturi să facem contract și sîntem într-un mare impas. Noi, Consiliul Local Municipal nu mai avem dreptul în 2016 de a semna contract pe această speță și atunci trebuie să gestionăm problema aceasta printr-o societate care are parte de această sarcină", a declarat Fănică Bîrlă, primarul interimar al municipiului Buzău.

Au cerut precizări de la Primărie

Conform legii, cîinii fără stăpîn pot fi ținuți în adăposturi 14 zile, iar eutanasierea se poate face doar în cazul celor bolnavi. Directorul societății Urbis Serv, Petre Burada a subliniat că în prezent legea este ambiguuă și a cerut pri­măriei să precizeze punctual ce se va întîmpla cu cîinii maidanezi după cele 14 zile. "Propune­rea mea ar fi ca CLM să hotă­rască conform legii dacă îi eutanasiez sau nu în mod explicit. Că toată lumea îmi spune: respectați legea, care lege, că se bat cap în cap, unii zic că se poate alții că nu se poate", a spus Petre Burada, directorul URBIS Serv.  În cele din urmă, proiectul a trecut, dar întrebările au rămas, iar noul administrator al programului cîinilor fără stăpîn va trebui să se descurce după cum va considera.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU