Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2219 > Eveniment Nr. 2219 de luni, 31 octombrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Locuitorii din Monteoru au votat covîrșitor în favoarea alipirii de Buzău


Populația din Monteoru a votat ieri pentru alipirea stațiunii la municipiul Buzău.

articol de: Mărgărit GROSU

Dintr-un număr de 732 de electori, au introdus buletinul de vot în urnă 587 de cetățeni cu drept de vot. Doar șase au votat împotrivă, iar patru voturi au fost declarate nule.

Văzut în procente, referendumul din Monteoru este un exemplu de implicare a cetățenilor în viața publică, aceștia participînd într-un procent de 80,3% din populația cu drept de vot, iar un procent de  98,3% reprezintă opțiunea pentru arondarea stațiunii la municipiul Buzău.

Primarul comunei Merei de care încă mai aparține Stațiunea Monteoru a declarat că Primăria și Consiliul Local Merei a dat concursul cetățenilor pentru a se pronunța în această probemă. "Ca cetățean și locuitor al județului Buzău sînt bucuros să aflu că în viitor Stațiunea Monteoru va fi una dintre stațiunile de renume, așa cum se anunță a fi, prin investițiile făcute de către municipiul Buzău", ne-a declarat Ion Fătu, primarul comunei Merei.

Este de așteptat ca în curînd Primăria municipiului Buzău să organizeze un referendum prin care populația să-și exprime adeziunea față de acest proiect de unificare a municipiului Buzău cu Stațiunea Sărata Monteoru.

Viceprimarul Constantin Ionescu declară că în cursul lunii noiembrie va fi propus la vot proiectul de hotărîre privind organizarea referendumului și speră ca în luna decembrie buzoienii să-și poată exprima opțiunea privind preluarea în administrare a stațiunii. Implicat în această acțiune, Marin Iulian Trandafir, președintele Asociației Pro Civitate, este încrezător în viitorul stațiunii și speră că, prin investițiile ce vor urma, dar și cu fondurile încasate la nivelul localității, să se rezolve problemele majore  cu care se confruntă în prezent comunitatea din  Monteoru.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU