Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5175 > Eveniment Nr. 5175 de luni, 28 martie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 29

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După slujba de la Catedrală


Sute de buzoieni, la "Marșul pentru viață"

Organizatorii au cerut autorităților să se implice în stoparea avorturilor

articol de: Laurențiu Marinov
Sute de buzoieni, la "Marșul pentru viață"
 

Cîteva sute de buzoieni au participat sîmbătă, după-amiază, la "Marșul pentru viață" organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei împreună cu Catedrala Municipală "Sf. Sava" și Fundația "Sfîntul Sava".        
Cei mai mulți dintre participanți au participat înainte și la o slujbă de biencuvîntare ce a avut loc la Catedrala Municipală "Sfîntul Sava" de la ora 13.00 pînă la ora 13.30. Potrivit organizatorilor, mar­șul s-a dorit a fi un semnal de alarmă privind crimele co­mise împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra, a pruncilor nenăscuți. Buzoienii au participat la marș pentru a-ți exprima respectul față de ființa umană, încă din momentul conceperii, și pentru a transmite mesajul că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul,  și că familia  și societatea au de cîștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină. Toate aceste gînduri au fost redate în scris pe pancarte, pentru că cei prezenți au parcurs în tăcere traseul stabilit între Catedrala Municipală "Sfîntul Sava" și Maternitatea Buzău. Buzoienii au avut reprezentanți la marș începînd de la prunci pînă la bătrîni octogenari. Ca și anul trecut, participanții la marș au venit pancarte, pe care le-au purtat femeile, baloane, pe care le-au ținut în mîini copii, steaguri pe care le-au dus adolescenții. În fața maternitățiim preoții, părinții de la "Sf Sava": Florian Duca -preot paroh și părinții coslujitori: Mihail Milea și Aurelian Damian, împreună cu colegii lor, ce au participat în număr mare, cei mai mulți dintre ei cu întreaga familie, au rostit cîteva rugăciuni precum "Tatăl nostru", "Cuvine-se cu adevărat". La final, Părintele Mihail Milea a împărțit copilașilor cruciulițe și iconițe.

Mesajul părintelui Milea

Despre semnificația aces­tui marș părintele Mihail Milea a spus: "Cu ajutorul lui Dumnezeu, și anul acesta a avut loc "Marșul pentru viață", ca de altfel, în toate marile orașe ale României. Acest marș este organizat după Buna Vestire, cînd îngerul Gavriil a venit din cer să-i spună Fecioarei Maria că va naște pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, che­mare pe care ne-o face și nouă pămîntenilor, ca și noi să dăm naștere la copii. Sîntem un popor care am îngropat deja un popor: sînt peste 22 de milioane de avorturi, iar poporul român are la ora actuală 19,7 milioane locuitori. Este alarmant. De aceea, sperăm că mai marii țării noastre vor lua o măsură să pună stavilă avorturilor și o implicare mai mare a societății pentru a încuraja acest act demografic al României"
Marșul a avut loc în prezența jandarmilor și a lucrătorilor Po­liției Rutiere care au asigurat fluența traficului pe întregul traseu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU