Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5142 > Eveniment Nr. 5142 de miercuri, 10 februarie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 26

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Nenorocire la Gura Cîlnăului


Bătrînă de 85 de ani ucisă de fum

Ginerele femeii a încercat să o salveze, dar s-a intoxicat și el

articol de: Florin Zafiu
Bătrînă de 85 de ani ucisă de fum
 

Pompierii buzoieni au reușit ieri să smulgă un bărbat din ghearele morții, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flă­cări. Intoxicat cu fum, bărbatul a fost în cele din urmă salvat. Din păcate, nu la fel s-a întîmplat în cazul soacrei sale, pentru care lupta contracronometru a salvatorilor a fost în cele din urmă zadarnic. Femeia, în vîrstă de 85 de ani, la rîndul ei intoxicată cu fu­mul gros, a pierdut în cele din urmă bă­tălia pentru viață.      
A fost nevoie de cîteva scîntei pentru ca locuin a unor cetățeni din Gura Cîlnăului să fie cuprinsă de un fum gros și toxic. S-a întîmplat ieri dimineață, iar primul care a observat cum fumul negru invadează casa a fost unul dintre proprietari, un bărbat de 57 de ani. Primul său gînd a fost să-i salveze familia blocată în locuin ă. Fără să ezite, a intrat în casă  și  i-a scos fiul de 18 ani. A intrat apoi a doua oară, ca să- i scoată  și soacra. Nu a apucat însă să ajungă la etaj, acolo unde era femeia, pentru că a căzut ca secerat, din cauza fumului inhalat. Așa au fost găsiți cei doi oameni cîteva minute mai tîrziu de pompieri-inconștienți, căzuți pe podea.
Tînărul salvat de tatăl său, în stare de șoc, crede că totul ar fi pornit de la centrala pe lemne.

Bărbatul, în stare gravă la spital

Minute în șir s-au chinuit medicii de la ambulanță și paramedicii SMURD să resusciteze cele două persoane scoase inconștiente din casă. "La fața locului s-au deplasat 4 autospeciale. Incendiul se manifesta la camera centralei pe o su­prafață de 20 mp. cu degajări intense de fum, întreaga locuință P+1 fiind inundată cu fum. Au fost scoase două persoane inconștiente", a declarat plt.maj. George Cre­țu, purtător de cuvânt ISU Buzău. 
 Din păcate, ma­nevrele de resuscitare s-au dovedit zadarnice în cazul bătrînei de 85 de ani, care într-un final a murit. Ginerele său, în schimb, a fost smuls din ghearele morții, dar a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Ju­dețean Buzău. Pompierii cred că de vină pen­tru producerea in­cen­diului cu degajare de fum ar fi coșul de evacuare al centralei, neprotejat corespunzător față de ma­terialele inflamabile. Co­șul de fum neizolat s-a încălzit, aprinzînd o su­prafață acoperită cu polistiren. De aici pînă la inundarea locuinței cu un fum gros,  toxic  și mortal nu a mai fost decît un pas.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU