Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5103 > Eveniment Nr. 5103 de luni, 14 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 24

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Consiliul Județean vrea proiecte


A fost aprobată harta investițiilor în infrastructura rutieră

Costurile ar urma să fie suportate din fonduri europene prin noul Program Operațional Regional 2014 -2020

articol de: Florin Zafiu
A fost aprobată harta investițiilor în infrastructura rutieră
 

Consiliul Jude­țean Buzău se pregătește de accesarea fondu­rilor europene prin Programul Opera­țional Regional 2014 -2020.           
Cu sprijinul ADR Brăila, Consiliul își propune ca în următoarea perioadă să implementeze mai multe pro­iecte în domeniul asistenței sociale, sănătate dar și infrastructură rutieră. În fapt autoritățile regiunii de S-E au întocmit deja o hartă a drumurilor ce se doresc a fi reali­za­te prin intermediul fon­du­- rilor europene. Prioritare, așa cum reiese din harta deja aprobată, sînt drumurile dintre Pietroasele și Năieni sau Robeasca și Vadu Pașii. O serie de drumuri importante se doresc a fi rea­lizate și în județul Vrancea care face parte din aceeași regiune de S-E. DJ203 K Vintilă Vodă - Plaiul Nucu­lui, DJ 205 Pietroasele - Năieni- Săhăteni, DJ 203 K Vadu Pașii - Robeasca, sînt drumu­rile pe care Consiliul Județean Buzău în partene­riat cu ADR Brăila și le pro­pune a le moderniza în perioada următoare. Costurile ar urma să fie suportate din fonduri euro­pe­ne prin noul Program Ope­rațional Regional 2014-2020.

Hartă aprobată

Experții ADR au explicat la conferința de bilanț a POR 2007 - 2013 că noul exercițiu financiar prevede sume importante de bani pe care autoritățile locale le pot accesa în scopul de a le investi ulterior în infrastructura rutieră.
"Există o hartă locală, este o hartă aprobată în care fiecare județ are kilometri de drum, noi estimăm că în ianuarie vom lansa ghidul pentru drumurile județene și să primim proiectele pentru evaluare", a declarat Luminița Mihailov director general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est. "Avem 3 proiecte DJ203k pe tronsonul de drum de la Podul Muncii pînă la Plaiul Nucului, pe drumul Pietroasele - Năeni și tot pe 203 K Robeasca - Vadu Pașii", a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean. Din regiunea de S-E mai fac parte județele Constanța, Brăila, Tulcea, Galați și Vrancea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU