Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5100 > Eveniment Nr. 5100 de miercuri, 9 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 23

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

"Sărbători de Iarnă în Siguranță!"


E plină șoseaua de infractori

Hoții și negustorii necinstiți sînt ținta polițiștilor care patrulează în această perioadă prin piețe și alte locuri aglomerate

articol de: Laurențiu Marinov
E plină șoseaua de infractori
 

Într-o singură săptămînă polițiștii implicați în acțiunea ,"Sărbători de Iarnă în Siguranță!", au constatat aproximativ 50 de infracțiuni și au aplicat peste 1800 de amenzi în valoare de peste 388.000 de lei. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au fost prezenți în centrele comerciale precum  și în piețe și tîrguri pentru a verifica modul în care sînt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum. Totodată, s-a acționat pentru prevenirea faptelor antisociale  i s-a intervenit atunci cînd ordinea  și liniștea publică au fost încălcate sau au fost comise infracțiuni. Astfel, polițiștii au constatat 49 de infracțiuni, 8 fiind fapte de natură judiciară. Cele mai multe, 21 la număr,  au vizat încălcări ale Codului Silvic. Alte 16 infracțiuni au fost la regimul rutier  și 4 alte genuri.

Amenzi în valoare de aproape 400.000 de mii de lei

Reprezentanții Ins­pec­toratului de Poliție Ju­de­țean precizează că în ca­drul activităților desfă­șurate, polițiștii au intervenit și au aplicat 1885 sancțiuni contravenționale.
160 pentru nerespec­tarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 17 sancțiuni prevăzute de Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 3 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 14 la regimul silvic  și 80 la alte acte. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 1611 sancțiuni contravenționale, au re inut 60 de permise de conducere  și au retras 31 certificate de înmatriculare. Valoa­rea totală a sancțiunilor aplicate este de 388.302 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 5.705 lei. Totodată, au fost indisponibilizate bu­nuri în valoare de 16.000 lei.  Activitățile pe care polițiștii le desfășoară fac parte din acțiunea "Sărbători de Iarnă în Siguranță!" care urmăre te pro­te­jarea intereselor comerciale ale cetățenilor  și menținerea siguranței publice în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU