Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5086 > Eveniment Nr. 5086 de marti, 17 noiembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

În weekend


Cluburile și pub-urile din Buzău, luate cu asalt de I.S.U., Poliție și Jandarmi

Inspectorii au închis ușile și au verificat dacă patronii au luat toate măsurile pentru a împiedica o tragedie precum cea din Colectiv

articol de: Florin Zafiu
Cluburile și pub-urile din Buzău, luate cu asalt de I.S.U., Poliție și Jandarmi
 

Desant al pompierilor, jandarmilor și polițiștilor în clu­burile, barurile și discotecile din Bu­zău și Rîmnicu Sărat.  Controalele, demarate imediat după tragedia din clubul bucureștean Colectiv, au început vineri seara  și au continuat sîmbătă  și duminică. Inspectorii de prevenire au închis ușile cluburilor și au verificat atent dacă patronii au luat toate măsurile pentru a împiedica o tragedie precum cea din Colectiv. Au fost verificate printre altele, ieșirile de urgență, stocurile de stingătoare dar și dacă numărul clienților îl depășește pe cel din autorizație. În final, nu au fost descoperite nereguli majore. Cert este însă, că și proprietarii cluburilor  și discotecilor mari erau pregătiți să primească vizita inspectorilor de prevenire.

Fără probleme grave

A fost aglomerație mare, week-endul care tocmai s-a încheiat, în cluburile și discotecile din Buzău. Printre tinerii dornici de distracție au ajuns însă și inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență dar și jandarmi sau polițiști. Încă de vineri seară, echipele de control au trecut pragul marilor cluburi din oraș, pentru a se asigura că petrecăreții sînt în siguranță. Numai în noaptea de vineri spre sîmbătă, trei cluburi mari din municipiul Buzău au fost verificate de specialiști. Unul dintre localurile care au primit vizita inspectorilor ISU este situat în apropierea gării, iar la fiecare sfîrșit de săptămînă primește un număr semnidificativ de clienți. Tocmai de aceea controlul s-a desfășurat pe durata a mai bine de două ore. Din fericire, inspectorii nu au descoeprit probleme grave. La fel de adevărat este însă că mulți dintre proprietarii cluburilor au arătat că așteptau vizita inspectorilor. În această perspectivă, unele cluburi au luat măsura de a limita accesul la numărul de clienți din autorizația de funcționare, deși în trecut niciodată nu au aplicat această măsură. Au fost  și cazuri în care unele cafenele sau cluburi s-au închis chiar în ziua controlului. "Perso­nalul din cadrul serviciului de prevenire a desfășurat 50 de controale în județul Buzău. În urma verificărilor au fost constatate 106 deficiențe, s-au aplicat 41 de avertismente și 72 de amenzi în valoare de 174.500 lei. La cinci dintre obiective s-a constatat oprirea activității din proprie inițiativă", a declarat George Crețu, purtător de cuvînt ISU Buzău.

Verificări și la instituții

Nu doar cluburile și discotecile au primit vizita inspectorilor. Veri­ficări au fost demarate și în instituțiile publice din subordinea Consiliului Județean Buzău.
Cele mai noi clădiri, precum Teatrul George Ciprian, Muzeul Județean, Centrul de Cultură sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, au toate autorizațiile puse la punct. În același timp însă, clădiri precum Biblioteca Județeană sau Spitalul Județean Buzău, nu au astfel de autorizații. Clădirile au fost ridicate înainte de anii 1990, iar legea în vigoare nu le obligă să funcționeze cu un astfel de aviz de la ISU. Reprezetanții Consiliului Județean Buzău dau asigurări că toate instituțiile din subordine dețin un plan de măsuri de apărare împotriva incendiilor. "Există clădiri care necesită autorizații ISU, clădirile noi și acestea au, clădirile vechi construite înainte de anul 1990 nu au nevoie, nu există această obligativitate. Totuși toate instituțiile au obligația de a avea stingătoare, proceduri, planuri de evacuare. Toate instituțiile au aceste proceduri în funcțiune", a declarat Oana Ghimbășanu, purtător de cuvînt C.J. Buzău. Controalele echipelor mixte ISU-Poliție-Jandarmerie urmăresc să elimine riscurile majore din cluburi, discoteci și alte localuri, pentru a fi evitate tragediile precum ce din clubul bucureștean Colectiv. Verificările vor continua și pe parcursul săptămînilor viitoare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU