Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5039 > Eveniment Nr. 5039 de vineri, 11 septembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Finanțele au renunțat


Deciziile de impunere privind plata asigurărilor de sănătate, desființate

Procedura se aplică ori de cîte ori organul fiscal constată, din oficiu sau la solicitarea contribuabilului, că au fost stabilite, eronat, obligații de plată

articol de: Laurențiu Marinov

O măsură controversată ce a creat anul acesta mari probleme contribuabililor buzoieni, dar și angajaților de la Finanțe, a fost anulată.  Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați informează contribuabilii persoane fizice că prin Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2288 din data de 03.09.2015 a fost aprobată procedura de desființare totală sau parțială a deciziilor de impunere anuală privind stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate. Procedura de desființare totală sau parțială a deciziilor de impunere anuală privind stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate se utilizează pentru corectarea obligațiilor de plată cu titlu de contribuție de asigurări sociale de sănătate, stabilite persoanelor fizice care se încadrează în excepțiile specifice prevăzute de cap. 2 si 3 ale Titlului IX 2 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și pentru care, la data stabilirii obligațiilor de plată, organele fiscale nu dețineau informațiile necesare aplicării respectivelor excepții.

Din oficiu sau la cerere

Procedura se aplică ori de cîte ori organul fiscal constată, din oficiu sau la solicitarea contribuabilului, că au fost stabilite, eronat, obligații de plată cu titlu de contribuție de asigurări sociale de sănătate persoanelor fizice mai sus menționate.  Dacă persoana fizică nu datorează, potrivit legii, contribuția de asigurări sociale de sănătate stabilită prin decizia de impunere, organul fiscal desființează total decizia de impunere emisă și comunicată, întocmind formularul 632 Decizie privind desființarea Deciziei de impunere anuală pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănăte. În cazul în care contribuția de asigurări sociale de sănătate nu este datorată de persoana fizică pentru toate categoriile de venituri cuprinse în decizia de impunere, organul fiscal va proceda la desființarea parțială a deciziei de impunere emisă și comunicată contribuabilului.

Se emite o nouă decizie

Desființarea parțială a deciziei de impunere comunicată se face prin emiterea unei noi decizii de impunere anuală privind stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate (formular 630), înscriind în Anexa nr. 1 corespunzatoare categoriilor de venit, pentru care persoana fizică nu datorează, potrivit legii, contribuție de asigurări sociale de sănătate, în rubrica "decizie anterioară" sumele din decizia inițială de impunere anuală, iar în rubrica "decizie curentă" suma 0.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU