Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5038 > Eveniment Nr. 5038 de joi, 10 septembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

(P) "Sacul galben", o nouă etapă

Cartierul Mihai Viteazu intră în programul de colectare selectivă inițiat de RER Ecologic Buzău

articol de: Laurențiu Marinov
(P) "Sacul galben", o nouă etapă
 

Cartierul Mihai Viteazu se află de o săptămîna în plină campanie de informare și de promovare a colectării selective implementată la nivelul orașului Buzău de către operatorul de salubritate. Începînd de astăzi locu­itorii din cartierul Mihai Viteazu vor începe să scoată la poartă sacul galben cu deșeuri reciclabile. Cu alte cuvinte campania s-a extins, reprezentanții RER Ecologic, reușind prin perseverență și răbdare să informeze alte 19 străzi de case din municipiul Buzău, acoperindu-se astfel toate zonele de case din municipiul Buzău. Totul s-a rea­lizat treptat cu pași mărunți dar siguri, și iată că orașul începe să se alinieze la normele legislative în vigoare din domeniul mediului și salubrizării.

Se identifică problemele din teren

Conform informărilor primite de la reprezentantul RER Buzău-Denisa Nicu, Cartierul Mihai Viteazu formează un nou sector de colectare, căruia i s-a alocat ca și în cazul celorlalte zone de case o zi specială de colectare a sacilor precum și intervale orare pentru scoaterea sacilor pentru fiecare stradă în parte. Pentru a se asigura o ordine și pentru a se crea o obișnuință în comportamentul cetățenilor din zonă de a scoate sacul galben, colectarea sacilor de pe cele 19 străzi se va face după un anumit program. Pe teren va fi prezent la fiecare colectare un angajat RER care va avea grijă să completeze în graficul de colectare fiecare sac colectat, dar și să identifice problemele de pe teren care, mai apoi vor fi propuse spre soluționare. "Rea­mintim cetățenilor care utilizează deja sacul galben că în cazul în care acesta are conținut necorespunzator, vom lipi pe saci stickere care îi vor atenționa pe proprietari despre acest lucru, iar sacii nu vor fi ridicați din fața porții." a declarat Denisa Nicu, reprezentantul RER Buzău.

Urmează zona blocurilor

Campania de informare și de responsabilizare socială "Sacul galben" se încheie la zona de case din municipiul Buzău odată cu informarea în cartierul Mihai Viteazu. O etapă este finalizată, mai precis informarea și colectarea sacilor de la case, urmează și zona de blocuri, acolo unde trebuie discutat cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari în vederea stabilirii de comun acord a unei metode specifice pentru fiecare asociație în parte. Chiar dacă informarea la case a luat sfîrșit,reprezentanții RER vor continua să se deplaseze pe teren, vor distribui saci gratuit pentru susținerea colectării selective și vor veni în întîmpinarea cetățenilor ori de cîte ori va fi nevoie, pentru soluționarea diverselor situații semnalate sau identificate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU