Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4981 > Eveniment Nr. 4981 de marti, 23 iunie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Lucrări finalizate la Spitalul Județean


A fost inaugurată secția de chirurgie pediatrică. Pe bune!

articol de: Florin Zafiu

Reabilitată complet și acoperită din punct de vedere al personalului necesar, Secția de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean Buzău este gata să ofere cele mai bune servicii medicale. 
Cel puțin așa au promis ieri la inaugurare autoritățile locale și specialiștii celei mai mari unități medicale din județul Buzău. Surpriza evenimentului a fost prezența doctorului, Ion Vasile, fost prefect al județului și fost senator PSD, oaspete neașteptat care a ținut să-și exprime gîndurile vizavi de reabilitarea secției înaintea tuturor.
După aproape un an de lucrări, Secția de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean Buzău, a fost complet reabilitată. Astăzi, cu prilejul inaugurării, au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, conducerea spitalului și un oaspete neașteptat. Este vorba despre chirurgul pediatru, Ion Vasile. El a ținut să remarce primul efortul autorităților îndreptat către rezolvarea problemelor cu care se pot confrunta la un moment dat micii pacienți. "Este o dorință cu care eu am plecat în 1982 și slavă Domnului că azi avem un spațiu dedicate copiilor chirurgicali" a declarat Ion Vasile.

Fonduri de la un concert caritabil

Reabilitarea secției care numără 25 de paturi s-a realizat cu ajutorul Consiliului Județean, dar și din fondurile obținute în urma unui concert caritabil pe care Horia Brenciu la susținut la Buzău în luna decembrie a anului 2013.
Modernizarea secției nu a inclus și achiziționarea de aparatură nouă. Aici medicii specialiști vor putea efectua de la operații uzuale de apendicită, rezolvarea unor fracturi pînă la intervenții chirurgicale urologice sau de ortopedie. "Astăzi mă bucur că Spitalul Județean Buzău are una dintre cele mai moderne secții de chirurgie infantilă din țară zic eu prin reabilitarea secției de chirurgie, valoarea inv.a fost de 290.000 de lei, 231.000 de lei contribuția CJ. A fost chiar un concert de caritate susținut de Horia Brenciu, s-au strîns 60.000 de lei, restul contribuția CJ", a declarat Emanoil Neagu, președinte interimar CJ Buzău. Cu ocazia inaugurării de astăzi, reprezentanții Consiliului Județean Buzău au adus din nou în atenția publicului Maternitatea oferind o altă dată la care secția exterioară a Spitalului Județean Buzău ar putea deveni funcțională. Pe lista de investiții a Consiliului Județean Buzău se află și construcția unei noi clădiri care să deservească Unității de Primiri Urgențe, lucrare care ar urma să înceapă de anul viitor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU