Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2525 > Eveniment Nr. 2525 de miercuri, 1 noiembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Era Carmen Magazin din Palatul Comunal a luat sfîrșit

Ea Și-a înaintat ieri demisia Și a dispărut, după 2 săptămîni de concediu

articol de: Florina Arghir Popescu
Era Carmen Magazin din Palatul Comunal a luat sfîrșit
 

Șeful Serviciului de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Carmen Magazin, a demisionat ieri din funcția respectivă, dar și din cea de salariat în cadrul Primăriei Buzău. Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, susține că demisia, înregistrată ieri la Registratură, are un conținut sumar, în sensul că arhitectul Carmen Magazin nu face nici un fel de referire la motivele care au determinat-o să ia hotărîrea de a renunța la locul de muncă din Primărie: "Cred că a hotărît asta pe fondul presiunilor care
se fac acum de către organele de cercetare penală asupra cîtorva angajați din  Primărie, care se ocupă de Urbanism. De aceea nici nu am încercat să aflu ce a determinat-o să ia o asemenea hotărîre". Potrivit aceleiași surse, Carmen Magazin se afla de două săptămîni în concediu fără plată la cerere.
Distanța dintre China și România a oferit timp pentru o soluție. Evenimentul de ieri survine într-un moment interesant. Primarul Constantin Boșcodeală și prefectul Cristi Bîgiu abia s-au întors dintr-o călătorie comună în China. Sursele noastre spun că, încă de luni, în Palatul Comunal, se vorbea despre intenția  primarului de a face cîteva suspendări printre cei implicați în scandalul concesiunilor. Din punct de vedere electoral, primarul trebuie să ia imediat o asemenea măsură, de natură să arate că se limitează de funcționarii aflați acum în urmărire penală. Altfel, el riscă să nu-și mai poată șterge de pe frunte eticheta  de protector al suspecților din Primărie. Se pare că hotărîrea a fost luată după discuția pe această temă, petrecută între prefect și primar, pe drumul către și dinspre China. Lucrurile se leagă, căci, se știe, cel care a stîrnit scandalul este prefectul Bîgiu, cel care a inițiat controlul din Primărie.

Gestul arhitectului Magazin să fie doar începutul?
Alături de secretarul Primăriei, Ștefan Nedelcu, directorul Direcției de Urbanism, Pompiliu Cîmpeanu și șeful Biroului de Licitații, Titus Samoilă, Carmen Magazin este cercetată penal pentru săvîrșirea infracțiunilor de fals, uz de fals și abuz în serviciu. Ancheta declanșată de organele de cercetare penală la nivelul Primăriei Buzău a scos la iveală că atît Pompiliu Cîmpeanu, cît și Carmen Magazin au inițiat și ștampilat proiecte de urbanism în fals. Dosarul în care sînt cercetați cei patru funcționari se află acum în instrumentarea procurorilor de la Parchetul Buzău, unde a fost trimis de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului  Județean de Poliție cu propunerea de trimitere în judecată. 

 

COMENTARII

dinescu:
Ati gresit dle PRIMAR BOSCODEALA!!!
MAGAZIN CARMEN a facut in sfirsit un gest de ONOARE. Acelasi gest ar trebui sa il faca si ceilalti trei cercetati penal din PRIMARIA BUZAU: STEFAN NEDELCU, POMPILIU CIMPEANU, TITUS SAMOILA.Dar se pare ca ei se agata la nesfirsit de functie. Si desigur nu au COLOANA VERTEBRALA. Si mai mizeaza cei trei PENALI ramasi in functie pe ceva: pe faptul ca domnul PRIMAR ii sprijina!!

Domnule PRIMAR ati facut o grava eroare ca nu i-ati suspendat de la bun inceput pe cei 4 cercetati penali.

DEMISIA lui MAGAZIN CARMEN a demonstrat ca dvs. ati fost depasit de evenimente prin fatul ca nu i-ati suspendat pe cei 4 urmariti penal!!!

Daca i-ati fi suspendat de la inceput pe cei 4, ELECTORATUL ar fi apreciat....asa ati ales sa nu ii suspendati, si este o vorba: DACA TE AMESTECI IN TARITA TE MANINICA PORCII!!

Sper ca ELECTORATUIL buzoian sa aprecieze gestul dvs de a nu ii suspenda pe cei 4 functionari publici si sa voteze in consecinta la urmatoarele alegeri!!!

Oricum ALIANTA D.A. v-a luat-o inainte cu acesta ancheta, dl PREFECT fiind cel care a initiat ANCHETA, iar dvs, sunteti vazut acum de ELECTORAT ca protectorul unor URMARITI PENAL!!! In fond LEGEA 188/1999 era clara - in momentul inceperii urmariirii penale, functionarii publici respectivi trebuie suspendati din functie!!!!Dvs cum interpretati acesta lege? Acest articol din LEGE?Dvs. prin faptul ca nu ii suspendati INCALCATI LEGEA!!!

PACAT pt IMAGINEA DVS!! Fiti ferm dle PRIMAR!!!
Chivu Casandra:
doar atat?
Poate ca acum isi vor da si cei care mai trebuie demisia dupa care si Primarul inca in functie?!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU