Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4882 > Eveniment Nr. 4882 de joi, 29 ianuarie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

A fost lansată campania „Nu tremur la cutremur!”

articol de: Laurențiu MARINOV
Inspectoratul pentru Situații de Urgență pregătește mai multe acțiuni de prevenire a efectelor cutremurelor și de pregătire a populației pentru astfel de evenimente. Activitățile se înscriu într-o campanie lansată la nivel național, denumită  „Nu tremur la cutremur”. În cadrul conferinței de lansare ce a avut loc la București au fost prezentate materialele campaniei, realizate de specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în colaborare cu experți în domeniu și parteneri din societatea civilă, în ­ve­derea informării, conștientizării și pregătirii populației pentru a se reacționa corect în situația producerii unui cutremur de magnitudine ridicată. 
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a prezentat detalii despre desfășurarea campaniei, utilitatea acesteia, precum și alte aspecte ­re­levante despre pregătirea pentru seism, precizînd faptul că „este normal ca populația să fie informată și instruită. Sînt mai multe modalități care sînt aplicate de IGSU și de celelalte structuri implicate. Una dintre ele este pregătirea la fața locului, exerciții în școli desfășurate de inspectoratele pentru situații de urgență cu copii, informarea publică prin pliante și alte materiale”. 
Astfel, în perioada următoare, acțiunile inspectoratelor pentru situații de urgență vor urmări să atragă atenția, în special, asupra modului de comportare al cetățenilor în situația producerii unui seism.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU