Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4846 > Eveniment Nr. 4846 de miercuri, 3 decembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Misterul șpăgii din Gara Buzău!


Judecătoarea prinsă în flagrant luînd șpagă a fost jurist la Fabrica de Bere

Gestul magistratului pare inexplicabil avînd în vedere că urma să încaseze o pensie lunară de aproximativ 100 de milioane de lei vechi

articol de: Doru GHEORGHIADE
Aurica Budescu, președinta Judecătoriei Făurei, a fost arestată în urma unui flagrant organizat de procurorii D.N.A. în zona Gării Buzău. Judecătoarea locuiește în Buzău și urma să se pensi­oneze luna aceasta. Ea a fost surprinsă în momentul în care primea 1.000 de euro mită de la o femeie de afaceri căreia îi soluționase favorabil un dosar. După ce a scăpat de o amendă de 20.000 de lei, dată de ­inspectorii I.T.M., denunțătoarea a re­clamat-o pe Budescu la D.N.A., pentru că i-a cerut șpagă. 
Judecătoarea, în vîrstă de 61 de ani, urma să iasă în curînd la pensie. Ea primise aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru ­ce­rerea de eliberare din funcție prin pensionare începînd cu 1 ianuarie. ­Do­cumentul mai avea nevoie doar de semnătura ­Preșe­dintelui României, însă în condițiile date este posibil să nu mai fie transmisă șefului statului pînă la soluționarea cazului și astfel judecătoarea să piardă dreptul la pensia specială de magistrat. Aurica Budescu a picat în plasa ­procuro­rilor anticorupție chiar în Gara Buzău, unde a primit 1.000 de euro de la o afaceristă. 
Potrivit comunicatului oficial al DNA, președinta Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost prinsă luînd mită de la o patroană chiar în județul nostru, în Gara Buzău, și a primit mandat pentru 30 de zile. Flagrantul DNA a fost organizat în zona menționată, vineri, 28 noiembrie. Mita de 1.000 de euro primită era „contravaloarea” faptului că a scăpat-o pe ­afa­ceristă de o amendă de 20.000 de lei, impusă de ­inspectorii ITM. Ulterior, denunțătoarea a reclamat-o la DNA, iar procurorii Serviciului Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și re­ținerea pe o durată de 24 de ore, începînd cu data de 29 noiembrie, ora 02:30, a inculpatei Aurica Budescu, președintele Judecătoriei Făurei, în sarcina căreia s-a reținut săvîrșirea infracțiunii de luare de mită. 

Exclusă din Magistratură

Aurica Budescu și-a început cariera în anul 1977, ca procuror în cadrul Procuraturii Făurei. După aproximativ un an, a fost exclusă din ­ma­gistratură, continuîndu-și activitatea ca jurist consult la Fabrica de Bere Buzău. După 1990, a revenit în magistratură, ocupînd funcția de judecător la Judecătoria Făurei, iar din anul 2006 a fost detașată președinte al instanței de judecată. Judecătoarea făcea naveta de la Buzău, unde deține un apartament, în orașul brăilean Făurei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU