Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4829 > Eveniment Nr. 4829 de vineri, 7 noiembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După mai multe luni de eforturi,


Încasările bugetare din octombrie au trecut pe plus

Luna trecută, A.J.F.P. Buzău a încasat 94,33 milioane lei, față de 91,51 milioane lei cît era programat

articol de: Adrian CRĂCIUN
Finanțiștii buzo­ieni au reușit să treacă pe plus înca­sările bugetare din luna octombrie. După o perioadă de eforturi, luna trecută încasările bugetare realizate de Fiscul buzoian au fost mai bune decît cele stabi­lite prin programul de încasări stabilit pentru aceas­tă perioadă. Potrivit unui comunicat de presă al DGRFP Galați,  în luna octombrie, AJFP Buzău a încasat 94,33 milioane lei, ceea ce reprezintă o creș­te­re față de suma de 91,51 milioane lei cît era programat. 
Potrivit Compartimentului de Comunicare al DGRFP Galați, în intervalul 1-31.10.2014, avînd în vedere programul de încasări alocat instituției de la nivelul MFP – ANAF, în sumă de 1.147,98 milioane lei, acesta a fost realizat în proporție de 108,22%, înca­sările ajungînd la 1.242,39 milioane lei, realizări peste program avînd atît Direcția Regională Vamală cît și toate AJFP subordonate instituției. 

Direcția Regională, tot pe locul doi în topul național

Potrivit sursei citate, în primele nouă luni ale anului în curs, realizările per total ale DGRFP Galați la bugetul general consolidat reprezintă 9.429,53  mili­oa­ne lei (102,69% față de programul stabilit anterior), din care 6.266,13  milioane lei reprezintă contri­buția or­ganelor fiscale din re­giu­ne, iar diferența de 3.163,4 milioane lei se constituie în aportul activității vamale, valori nominale ce plasează în continuare DGRFP Ga­lați pe locul al doilea la nivel național din acest punct de vedere. 
În ceea ce privește situația din județul Buzău, luna trecută încasările au depășit nivelul programat, gradul de realizare a programului de încasări octombrie 2014 fiind de 103,08%. În schimb, în lunile de vară încasările AJFP au fost mai mici decît cele programate, printre cauze numărîndu-se reducerea activității unor companii ca urmare a concediilor. 
De asemenea, firmele aflate în insolvență nu au reușit să plătească datoriile curente. O altă categorie este cea a agenților economici care au de încasat datorii de la primării și așteaptă să se facă o compensare conform Ordonanței 9/2014 și nu plătesc datoriile către stat.

Bani pentru finanțarea unor sectoare vitale

Realizările de la ni­vel regional sînt un mo­tiv de mîndrie pentru oficialii Direcției Regi­o­nale a Finanțelor Pu­bli­ce. Directorul general al DGRFP Galați, Eugen Ciorici,  susține că eforturile depuse la nivelul fiscului regional pe linia încurajării conformării voluntare la declararea și plata obligațiilor bu­getare, coroborat cu o procedură legală fermă de recuperare a crean­țelor, strict în conformitate cu prevederile Co­­dului de procedură fiscală se concretizează în rezultatele bune ob­ținute. „Lună de lună, ne preocupăm în a conștientiza contribuabilii onești ce îi avem în admi­nistrare că declararea și achitarea la termen a obli­gațiilor bugetare nu înseamnă altceva decît finanțarea unor sectoare vitale pentru funcțio­na­rea normală a unei societăți moderne, cum ar fi cel sanitar, educația sau ordinea și siguranța publică”, a declarat șeful fiscului regional.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU