Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4827 > Eveniment Nr. 4827 de miercuri, 5 noiembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Împrumut la Trezorerie pentru plata facturilor proiectelor cu fonduri europene

articol de: Adrian CRĂCIUN
Beneficiarii de finanțări contractate prin intermediul programelor de finanțare europeană vor primi plățile de la autoritățile de mana­gement în domeniu. 
Guvernul României a aprobat un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziția Autorităților de Management ale programelor ope­ra­ționale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene. „Guvernul României a aprobat un împrumut de 1,1 miliarde de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Acest nou împrumut sprijină, în continuare, creșterea ratei de absorbție deoarece banii achitați acum beneficiarilor vor fi rambursați României de către Comisia Europeană după ce vor fi trimise documentele necesare“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodo­ro­vici.
Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăți către beneficiarii de finanțări contractate prin intermediul a patru programe: Programul Ope­rațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Ope­rațional Sectorial Creșterea Competitivității Economi­ce, Programul Operațional Regional și Programul ­Ope­rațional Sectorial Mediu. Pentru plata facturilor către beneficiarii proiectelor finanțate în cadrul Programului Ope­rațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri în valoare de aproximativ 386 milioane de lei. În același timp, pentru plățile către beneficiarii Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice a fost asigurată o sumă de 320 milioane de lei, pentru cei ai Programului Operațional Regional – 300 milioane de lei, iar pentru beneficiarii Programului Operațional Sectorial Mediu – 100 milioane de lei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU