Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4770 > Eveniment Nr. 4770 de luni, 18 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Din cauza căldurii,


Cîinii, agresivi vara

Peste 130 de buzoieni au fost tratați luna trecută după ce au fost mușcați de maidanezi

articol de: Mirela DUMITRU
Comportamentul cîinilor este influențat în timpul verii de căldura excesivă. Tot mai mulți buzoieni se prezintă în lunile de vară la medic după ce au fost mușcați de cîini. 
Numai luna trecută la Sec­ția Boli Infecțioase a Spi­talului Județean a ajuns un număr dublu de paci­enți mușcați de cîini. Me­di­cii veterinari spun că aceste manifestări se regăsesc și la pisici și ar fi bine să evitați să intrați în contact cu animalele nesupravegheate. Vara este și sezonul mușcăturilor de cîine. Temperaturile ridicate sînt greu de suportat nu numai de către om, ci și de necuvîntătoare. Este știut faptul că, pe timp de caniculă, animalele sînt mai agresive. „Da, întîlnim la cîini și la pisici o manifestare mai agresivă, dar nu este o regulă“, a afirmat dr. Valentin Doană, medic ­ve­te­rinar. 

Număr dublu de pacienți mușcați de cîini

Și la spital numărul buzo­ienilor care au necesitat acor­darea unui tratament de specialitate în urma unei muș­cături de cîine s-a du­blat în ultima perioadă. „Căl­dura excesivă din aceste zi­le a influențat comportamentul cîinilor făcîndu-i mai agresivi, dovadă fiind numărul du­blu de prezentări la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Ju­de­țean. Astfel, în luna iulie a aces­tui an s-au prezentat apro­xi­mativ 130 de persoane mușca­te de cîini“, a declarat Adri­ana Bratosin, purtător de cuvînt Spitalul Județean Buzău.

Fiți atenți!

Sfatul specialiștilor este mai bine să previi decît să tratezi. Astfel  dacă observați un cîine care latră, mîrîie, își arată colții și își ridică brusc urechile cel mai bine ar fi să îl evitați deoarece poate deveni agresiv. De asemenea, cainii ataca din cauza fricii, de aceea trebuie sa fii atent la semnele care ar putea precede un eventual atac cum ar fi privirea fixa, intoarcea capului in directia opusa cand te apropii de el sau cascatul.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU