Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2505 > Eveniment Nr. 2505 de luni, 9 octombrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Deputatul PD Cezar Preda arată că


Guvernul nu e obligat să dea bani pentru apa caldă

articol de: (F.A.P., D.G.)
Guvernul nu e obligat să dea bani pentru apa caldă
 

Apa caldă la Buzău a devenit un lichid mai prețios decît vinul vechi de viță nobilă. Atunci cînd se întîmplă să mai vină pe țeava cetățeanului de la bloc e o chestiune ce ține de noțiunea de aleatoriu. Sau de intimitatea unor înțelegeri de moment între persoane cu ceva influență la București.
Ceartă, zi de zi
Ieri, într-o conferință de presă, deputatul PD Cezar Preda a declarat că în fiecare zi s-a certat cu ministeriabilii de la București pentru ca apa caldă să ajungă la buzoienii care au dreptul să se manifeste ca indivizi ai secolului 21. Dacă nu l-a atacat pe primarul Constantin Boșcodeală, fruntașul PD a arătat însă discret cu degetul către ministrul liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, unde s-ar cam bloca fondurile destinate stingerii datoriei către RAM la Distrigaz. Subiectul, deoarece este sensibil pentru politicienii care țin seama de electorat, a fost abordat diferit de către părțile implicate în conflict. De pildă, primarul Constantin Boșcodeală a declarat inițial că apa caldă nu vine deoarece Guvernul refuză să aloce subvenția legală. Astfel, RAM se află în imposibilitatea să-și plătească datoriile către Distrigaz (mai nou, Gas de France -sucursala Buzău), iar distribuitorul de metan a închis robinetul. Primarul a dat o nuanță politică, însă liderul PD Buzău Cezar Preda a mers pe linia luptei duse la București. Secretarul de Stat PD, Mircea Toader, spune Cezar Preda, a mers în mai multe rînduri la Ministerul Finanțelor. De acolo a aflat că municipalitatea dă cei mai puțini bani către Regia de termoficare dintre toate județele țării pentru modernizarea sistemului, deși a cerut 70 de miliarde de lei și a primit 116.Bani mulți, cheltuiți prost
Ceea ce rezultă din această luare de poziție este că Buzăul a primit bani, dar s-au cheltuit. Cum s-au cheltuit, rămîne de văzut. Mingea aruncată în terenul ministrului PNL al Finanțelor nu a fost respinsă. Și asta pentru că prefectul de Buzău, Cristi Bîgiu, nu a reușit să explice care este realitatea din punctul său de vedere, ca reprezentant al Guvernului penelistului Tăriceanu în teritoriu. Sîmbătă, reporterii noștri au primit promisiunea din partea prefectului Bîgiu că vor avea un punct de vedere asupra subiectului. Nu a fost însă posibil de a-l contacta. Am fi aflat poate că Guvernul nu a are obligația să mai dea bani Buzăului, după ce a dat mulți și în mai multe rînduri. Poate că s-au cheltuit prost, iar acum vedem efectele unor gestionări defectuoase. O anchetă pe seama cheltuirii acestor bani vom publica în numerele noastre viitoare. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU