Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4707 > Eveniment Nr. 4707 de miercuri, 21 mai 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Problemele financiare continuă să le facă viața grea patronilor


Val de insolvențe în primele patru luni

Din peste 800 de societăți cu datorii, 200 au intrat în insolvență în acest an

articol de: Adrian Crăciun
Val de insolvențe la început de 2014, aproape un sfert din societățile cu datorii de pe lista Fiscului buzoian intrînd în insolvență în primele luni ale acestui an. Astfel, din peste 800 de societăți cu datorii, 200 au intrat în insolvență în acest an. Situația este îngrijorătoare pentru finanțiști, întrucît toate societățile aflate în insolvență pînă în prezent au ajuns să însumeze o datorie totală la bugetul de stat de peste 920 milioane de lei, ceea ce echivaleză cu încasările pe un interval de nouă luni al Administrației Județeane a Finanțelor Publice Buzău. 

218 debitori cu debite de 28.400.000 lei

Datoriile și problemele financiare continuă să le facă viața grea patronilor buzoieni. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Buzău a publicat liste noi cu firmele care au îngroșat numărul societăților comerciale care au intrat în insolvență.  De la începutul anului, atît funcționarii Fiscului, cît și partenerii de afaceri ai datornicilor au înscris pe rolul Tribunalului Buzău în vederea deschiderii procedurii de insolvență un număr de 218 debitori pentru care au fost epuizate celelalte formule de recuperare a datoriilor. De asemenea, o parte dintre datornici și-au cerut insolvența din proprie inițiativă, deși funcționarii Fiscului ar fi preferat ca datornicii să ceară eșalonări la plata datoriilor. A crescut foarte mult și numărul companiilor care cer insolvența datornicilor, jumătate din insolvențe fiind cerute de partenerii de afaceri. "Din păcate s-a început procedura insolvenței pentru un număr de 218 agenți economici la care AJFP Buzău s-a înscris la masa credală cu 28.400.000 lei. Din datele pe care le avem, 50 % își cer singuri și cerem noi, Finanțele, și cam jumătate e cerut de partenerii de afaceri", ne-a declarat Petruș Octavian Cîrcei, șeful AJFP Buzău.

Fruntași și la eșalonări de plată

Acest lucru este îngrijorător pentru finanțiști, întrucît practic un sfert din insolvențele declarate în întreg județul au fost făcute în primele patru luni din acest an.  "218 agenți economici în primele patru luni ale anului reprezintă un număr și un volum destul de mare, dacă ne raportăm la faptul că tot la 30 aprilie numărul total al agenților economici aflați în insolvență este de 813", ne-a declarat Petruș Octavian Cîrcei, șeful AJFP Buzău. O altă dovadă că multe dintre firmele buzoiene încă sînt afectate de criză este faptul că județul Buzău se situează pe locul doi pe regiune la eșalonările de plată solicitate Fiscului. Potrivit unei statistici realizate de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, din cei peste 500 de agenți economici care beneficiază de prevederile legale în vigoare privind eșalonările la plată, aproape 100 sînt din județul nostru, Buzăul fiind depășit la acest capitol doar de Constanța, cu peste 150 de agenți economici care au cerut amînarea plăților.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU