Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4703 > Eveniment Nr. 4703 de joi, 15 mai 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Marți, în Sala Mare a Consiliului Județean,


S-au ales președinții de secții pentru alegerile din 25 mai

Desemnarea s-a făcut prin tragere la sorți

articol de: Mirela DUMITRU
Marți s-au ales, prin tragere la sorți, președinții secțiilor de votare pentru europarlamentare și locțiitorii lor. Cîteva sute de persoane au luat parte la procedură, dar, cu toate acesea, cîteva zeci de locuri au rămas neocupate. Președinții și locțiitorii lor trebuie să se ocupe, în zilele rămase pînă la scrutin de pregătirea procesului electoral și de preluarea materialelor necesare desfășurării voturilor. În ziua votului, ei vor avea ca primă sarcină să asigure desfășurarea alegerilor exact cum scrie la lege. 

Au mai rămas locuri în mediul rural

Cîteva sute de oameni s-au perindat prin Sala Mare a Consiliului Județean, acolo unde, sub coordonarea președintelui Tribunalului Buzău, a avut loc tragerea la sorți a președinților de secții de votare și a locțiitorilor din cele peste 400 de secții de votare care vor funcționa la alegerile din 25 mai. Prioritate, la tragerea la sorți, au avut magistrații și juriștii, avînd în vedere că principala sarcină a responsabililor secțiilor de votare este să supravegheze la respectarea legalității scrutinului. După cîteva ore, tot au rămas cîteva secții fără președinți și locțiitori, toate în mediul rural.  "A avut loc tragerea la sorți pentru președinții și locțiitorii birourilor electorale unde se vor organiza alegeri pe data de 25 mai. Au fost ocupate toate secțiile de votare cu președinți și locțiitori la municipiu, iar la nivelul comunelor nu s-au ocupat un număr de 34 de locuri. S-a remarcat situația de la Săgeata, unde a fost o singură propunere valabilă din partea Primăriei și a Prefecturii,  restul au rămas libere și au fost ocupate din rezerva existentă în cererile care au fost depuse", a declarat Constantin Florescu, președinte Tribunalul Buzău.

Secretarii nu au mai putut fi președinți sau locțiitori

O noutate a fost aceea că secretarii de primării nu mai au voie să conducă birouri electorale, pentru că Agenția Națională de Integritate consideră incompatibile cele două funcții. Pînă la scrutinul din 25 mai, președinții de secții de votare și locțiitorii lor vor participa la instruiri, vor prelua sarcinile organizatorice, dar și materialele necesare votului, inclusiv buletinele de vot și ștampilele.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU