Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4702 > Eveniment Nr. 4702 de miercuri, 14 mai 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Mobilizare pentru codul portocaliu


Rupere de nori miercuri noaptea

În zona de nord a județului meteorologii au emis avertizare cod portocaliu

articol de: Mirela DUMITRU
Vremea continuă să ne joace feste. Meteorologii au emis ieri un nou cod portocaliu de ploi torențiale în care au inclus și jumătatea nordică a județului Buzău unde, începînd de miercuri după-amiază și pînă joi la ora 2, sînt așteptate averse de 60-70l/m.p. Instituția Prefectului a luat deja măsurile care se impuneau în zonă, o atenție deosebită avîndu-se în comunele în care sînt activate alunecări de teren care pot deveni periculoase.

Pregătiți să intervină

Ploile revin la Buzău. Meteorologii au schimbat avertizarea meteorologică de cod galben privind ploile abundente ce vor cădea în partea nordică a județului. Ieri la prînz Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a se lua toate măsurile necesare astfel încît să fie preîntîmpinate problemele. "La nivelul județului Buzău, cele 3 inspectorate, de Poliție, de Jandarmi și ISU, am stabilit să se facă detașamente formate din 20-30 de efective, detașamente care vor acționa în situații de urgență", a declarat Maria Buleandră, prefectul județului Buzău. Primarilor le-a revenit și sarcina de a avertiza populația cu privire la codul portocaliu și măsurile care trebuie luate.

Zone de risc

Măsuri sporite pentru prevenirea riscului s-au luat pentru comunele afectate de ploile de la începutul lunii mai. "Localitățile afectate parțial la momentul ăsta, zone de risc avem pe Valea Slănicului, Vintilă Vodă, Cernătești, Mînzălești, Lopătari, pe Valea Buzăului, avem în atenție de la Măgura în sus, Pătîrlagele, Chiliile, Colți, toate comunele din zona de deal care au fost afectate parțial într-o primă fază în număr de 3", a afirmat Maria Buleandră, prefect județul Buzău. Conform unui ordin al ministrului de Interne, în această seară se vor verifica toate primăriile din județ pentru a se afla dacă se efectuează serviciul de permanență pe durata codului portocaliu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU