Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2494 > Eveniment Nr. 2494 de marti, 26 septembrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Anchetă în cadrul asistentelor acuzate de moartea unui nou-născut

articol de: Cristina DINULESCU

Cele două asistente de la secția de ginecologie a Spitalului Municipal din Rîmnicu Sărat - acuzate de o familie din Topliceni de moartea copilului lor - vor fi aduse în fața comisiei de etică. Plîngerea a ajuns deja la Ordinul Asistenților, iar ancheta propriu-zisă va fi efectuată în cursul acestei săptămîni. Măsurile care s-ar putea lua împotriva celor două cadre sanitare medii ar putea ajunge pînă la retragerea autorizației de liberă practică.
Învinuirea
Reamintim că două asistente de la secția de Ginecologie a Spitalului Municipal din Rîmnicu Sărat sînt acuzate de rele tratamente aplicate unei tinere venite în unitatea spitalicească pentru a naște. Bebelușul, născut cu pluri malformații, a murit iar familia acuză acum cele două asistente care au asistat la naștere că nu au chemat medicul pentru a-i efectua gravidei o operație de cezariană. Rudele tinerei au depus plîngere atît la conducerea spitalului, cît și la Ordinul Asistenților și la Poliție. Oamenii spun că sînt hotărîți să continue demersurile pentru pedepsirea celor care se fac vinovați de moartea copilului lor.
15 asistente găsite vinovate
Potrivit președintui comisiei de etică, deontologie și disciplină, asistentul Mariana Munteanu, de la începutul anului, 15 asistente medicale din spitalele buzoiene au fost găsite vinovate pentru modul în care își desfășoară activitatea. În majoritatea cazurilor, reclamațiile au venit din partea colegilor, fie a asistenților medicali cu care reclamatele lucrează, fie din partea medicilor. Au fost însă și situații în care plîngerile au venit din parte pacienților nemulțumiți de serviciile de care au beneficiat în spitalele buzoiene.
Nivelul de pregătire își spune cuvîntul
Pe de altă parte, șeful Ordinului Asistenților, Claudia Ștefan precizează că numărul cadrelor sanitare medii declarate vinovate pentru modul în care și-au desfășurat activitatea la un moment, în decursul lui 2006, este mai mare decît în anii trecuți. Motivul pentru care numărul reclamațiilor a crescut în ultimele luni este legat de nivelul slab de pregătire al unora dintre asistenții medicali proaspăt ieșiți de pe băncile școlilor post-liceale. În opinia președintelui Ordinului Asistenților, Claudia Ștefan, în perioada următoare, se va înregistra o afluență și mai mare de reclamații la adresa cadrelor sanitare medii. Nu întotdeana însă plîngerile se dovedesc a fi întemeiate.

 

COMENTARII

Raluca Stan:
asistente vinovate
In cele mai multe cazuri, medicii sunt vinovati de proasta sau netratarea pacientilor internati la urgente. De ce ne ascundem dupa degete?

Mi-e mi-a murit copilul din cauza medicului care n-a vrut sa asiste la nastere mai mult de 10 minute, nu din cauza asistentei care avea ordin sa nu-l cheme decat la expulzie.
Raluca Stan:
asistente vinovate
In cele mai multe cazuri, medicii sunt vinovati de proasta sau netratarea pacientilor internati la urgente. De ce ne ascundem dupa degete?

Mi-e mi-a murit copilul din cauza medicului care n-a vrut sa asiste la nastere mai mult de 10 minute, nu din cauza asistentei care avea ordin sa nu-l cheme decat la expulzie.
mara:
asistente vinovate
sa nu uitam un lucru f fffffffffffff important ......... la scoala nu predau decat medici , deci ei sunt de vina pt slaba pregatire a asistentilor medicali, iar cand se duc in practica spijina pereti pt ca nimeni nu le arata nimic........si ne mai intrebam de ce nu avem cadre medicale pregatite ....... si iar ce nu stiu oamenii ca asistenta nu are voie sa faca nimic decat la recomandarea medicului ......... poate uneori asistenta munceste mai mult decat medicul , e mai usor sa dai vina pe asistenta ............pt ca nu are acoperire
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU