Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4659 > Eveniment Nr. 4659 de marti, 11 martie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Direcția Silvică pregătește "Luna Pădurii"


Pepiniera Simileasca va livra 2,2 milioane de puieți pentru împăduriri

Producția va merge și către direcții silvice din Brăila, Tulcea, Mehedinți, Olt, Dolj, precum și către agenți economici și persoane fizice

articol de: Adrian CRĂCIUN
Odată cu apariția primelor semne ale venirii primăverii, silvicultorii buzoieni se pregătesc de acțiunile de împăduriri. Chiar dacă vîntul nu prea îndeamnă pe nimeni să iasă afară, oamenii în uniformă verde se bucură că pot intra pe cîmp și pot începe pregătirea puieților pentru regenerările de păduri. În acest an, angajații Direcției Silvice Buzău au în programul de plantări lucrări de împăduriri integrale pe o suprafață de 18 hectare de teren, la care se adaugă plantări pentru completări pe o suprafață de 28 de hectare. Ca și în anii trecuți, silvicultorii mizează pe colaborarea cu instituțiile școlare în derularea unor acțiuni cu caracter educativ. 

Acțiuni cu caracter educativ

În acest an, în funcție de cum va fi vremea, "Luna Pădurii" va  debuta prin acțiuni de  plantare a primilor puieți după data de 15 martie și continuată cu acțiuni mai ample de împăduriri care se vor derula pe tot parcursul lunii aprilie. În aceste condiții, cadrele didactice care vor să participe cu elevii în acțiuni de voluntariat sînt sfătuite să se adreseze din timp reprezentanților Ocoalelor Silvice din teritoriu, pentru a stabili cum vor organiza acțiunile de plantare. De asemenea, în oferta Pepinierei Silvice Simileasca se găsesc și arbuști ornamentali care pot înfrumuseța spațiile publice. În aceste condiții, reprezentanții primăriilor care vor să organizeze acțiuni similare se pot adresa Direcției Silvice, reprezentanții instituției fiind pregătiți cu un număr record de puieți pentru regenerările suprafețelor silvice sau a terenurilor degradate. "Am pregătit pentru această primăvară circa 2,2 milioane puieți forestieri, din diferite specii. Avem ca specii principale de bază gorun, stejar pedunculat, stejar brumăriu, glădiță, salcîm, plop alb, specii principale de amestec: frasin, cireș păsăresc, tei, paltin de munte, diferite specii de ajutor: mojdrean, arțar tătăresc, arțar american, mălin", ne-a declarat Vasile Avram, șeful Pepinierei Silvice Simileasca.

Perdelele forestiere de protecție, în așteptare

Pe lîngă acțiunile de împăduriri efectuate în regie proprie, derulate în cele nouă ocoale silvice din județul Buzău, Direcția Silvică va livra puieți și pentru ocoale silvice din alte județe, precum și unor persoane fizice și persoane juridice. "Puieții merg către ocoalele silvice din cadrul Direcției Silvice Buzău, merg către alte direcții silvice din țară, cum ar fi: Brăila, Tulcea, Mehedinți, Olt, Dolj, și așteptăm comenzi de la agenți economici și  persoane fizice", ne-a declarat Vasile Avram, șeful Pepinierei Silvice Simileasca. Din păcate, deocamdată din pepinierele silvicultorilor buzoieni nu au fost comenzi pentru livrarea de puieți pentru înființarea unor perdele forestiere de protecție. Principalul obstacol întîmpinat de autorități este legat de identificarea proprietarilor de terenuri aflate de-a lungul principalelor căi rutiere, dar silvicultorii speră ca măcar în toamnă să aibă comenzi și pentru astfel de amenajamente care ar proteja de înzăpeziri drumurile europene și județene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU