Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4653 > Eveniment Nr. 4653 de luni, 3 martie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ieri, al treilea om de presă căzut la datorie


Cameramanul Laurențiu Păun a murit în timp ce filma o mașină accidentată

Tînărul, în vîrstă de 30 de ani, lucra la postul local TV Buzău și a fost izbit de un Mercedes în afara șoselei, între Dedeman și Hanul Edera

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cameramanul Laurențiu Păun a murit în timp ce filma o mașină accidentată
 
Cu doar cîteva minute înainte, o femeie din Prahova murise pe aceeași arteră, dar între Fabrica de Bere și ieșirea spre Ploiești, tot într-o curbă


În ambele cazuri, accidentele par să se fi produs din cauza vitezei excesive, neadaptată la condițiile de ploaie 


Laurențiu Păun este al treilea om de presă căzut la datorie, după ce ziarista Elena Popescu și operatorul Ionuț Barbu și-au găsit sfîrșitul în deflagrația de la Mihăilești din 2004


Laurențiu Păun, un tînăr operator la TV Buzău în vîrstă de 30 de ani, și-a găsit ieri după-amiază sfîrșitul groaznic, în timp ce încerca să înregistreze cîteva cadre cu un autovehicul ieșit în decor în zona centurii de nord a municipiului, între Dedeman și Hanul Edera.
Tînărul tocmai filma bordul unui Ford Focus și a fost lovit de un Mercedes înmatriculat în Italia, care circula, după toate probabilitățile, cu viteză foarte mare, condus de un cetățean italian. Nenorocirea s-a petrecut sub ochii unui reporter al aceluiași canal, aflat și el în exercițiul funcțiunii. Evenimentul a zguduit din nou breasla jurnaliștilor, care a mai pierdut doi colegi la Mihăilești, pe ziarista Elena Popescu și operatorul Ionuț Barbu, care au murit în dezastrul din 24 mai 2004. Accidentul din zona Dedeman arată că prevenția pe șoseaua respectivă, dacă există, nu are efect, mai ales că, doar cu cîteva minute înainte, la un kilometru distanță, între Fabrica de Bere și ieșirea spre Ploiești, a mai avut loc un grav eveniment rutier în care o femeie din Prahova a pierit după ce un Opel Astra a fost lovit de un Peugeot 206, intrat pe contrasens. Ambele evenimente au avut pare-se aceeași cauză, viteza excesivă neadaptată la condițiile de ploaie de duminică după-amiază.

Poliția și I.T.M. fac investigații

Accidentul de lîngă Dedeman pare să aibă aceleași cauze care apar mereu, mai ales în week-end, cînd plouă sau e lapoviță. În acea curbă nemarcată, mașinile scapă de sub control și ies în decor. De această dată ghinionul s-a abătut asupra unui băiat care-și făcea job-ul de operator TV, cu conștiinciozitate și profesionalism. Laurențiu Păun încerca să filmeze bordul unui Ford Focus care a derapat și a ieșit pe cîmp, foarte probabil din cauza vitezei mari. În timp ce filma sub coordonarea unui reporter al TV Buzău, Păun a fost izbit de un Mercedes înmatriculat în Italia condus de un cetățean italian, care conducea, cu maximă probabilitate, cu viteză foarte mare. Mercedesul a derapat și l-a lovit pe cameraman omorîndu-l pe loc sub privirile îngrozite ale reporterului. ITM a deschis o anchetă pentru că echipa de televiziune era în exercițiul funcțiunii, iar Poliția declara cam ceea ce am relatat și noi mai sus.

Zona periculoasă, prevenție ineficientă

Prevenția în zona centurii nord pare ineficientă total. Locul în care s-a produs accidentul de ieri pare blestemat, dar, totuși, trebuie făcut ceva pentru ca șoferii să fie obligați să încetinească pe acea porțiune. Poate că dislocarea unei mașini de Poliție în fiecare week-end, mai ales atunci cînd plouă, e lapoviță sau ninge, ar fi o primă soluție. Mult mai importantă decît oferirea de mărțișoare de 1 Martie și flori șoferițelor de 8 Martie.

Laurențiu, un om blînd și săritor

Laurențiu Păun era un om bun, blînd, săritor și un bun profesionist, un băiat care se ferea de conflictele inerente ale vieții dintr-o redacție. Voia să-și întemeieze o familie, era logodit cu Luminița, se pare că-și cumpărase un teren și dorea să-și ridice o casă. Avea, așadar, visurile unui om normal, dar soarta i-a fost crudă. Părinții au aflat aseară despre nenorocire și se aflau în stare de șoc, la fel ca mulți dintre colegi, prieteni și, în general, oamenii care l-au cunoscut.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU