Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4637 > Eveniment Nr. 4637 de vineri, 7 februarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Confortul se plătește scump


Frigul umflă rău facturile la căldură

Regia Autonomă Municipală estimează un preț pentru factura la încălzire aferentă lunii ianuarie cu 3 la sută mai mare față de cea din luna decembrie

articol de: Florin ZAFIU
Frigul umflă rău facturile la căldură
 

Buzoienii vor scoate ceva mai mulți bani pentru factura la încălzire aferentă lunii ianuarie. Creșterea valorii se datorează frigului, care a determinat Regia Autonomă Municipală să furnizeze agent termic la o temperatură mult mai ridicată.

Pentru o garsonieră prețul mediu calculat de regie va fi de aproximativ 165 de lei iar pentru un apartament cu patru camere factura la căldură este estimată în jurul sumei de 420 de lei. Cu mici excepții, nici o asociație de proprietari nu a fost afectată de lipsa agentului termic luna trecută, perioadă care coincide atît cu temperaturi deosebit de scăzute cît și cu fenomene meteo extreme care au afectat județul și municipiul Buzău.


Facturi mai mari

Buzoienii nu au suferit de frig pe parcursul lunii ianuarie dar confortul se plătește scump. Regia Autonomă Municipală estimează un preț pentru factura la încălzire aferentă lunii ianuarie cu 3 la sută mai mare față de cea din luna decembrie.

"Față de ianuarie 2013 avem un procent de scădere a facturii cu 9 la sută iar față de decembrie 2013 o creștere de 3 la sută. Am avut o tempera­tură în medie ianuarie 2014 de 0,38 grade Celsius", a declarat Constantin Tacea, director RAM Buzău.

Valoarea facturii este dată de suprafața locuinței și de tipul condominiului. Reprezentanții RAM au estimat că pentru un apartament nedotat cu repartitoare de costuri, valoarea facturii se încadrează între 250 și 430 de lei. Buzoienii care locuiesc în garsoniere vor scoate din buzunar pînă în 200 de lei.

"La o garsonieră de 32 de mp, în jur de 165 de lei, mergînd pînă la un apartament cu 4 camere, 82 mp., valoarea de 420 - 422 de lei. Aceste valori ale facturii sînt valori medii pentru apartamente care nu au repartitoare de costuri și unde gradul de branșare este de peste 40 la sută", a afirmat Constantin Tacea, director RAM Buzău.

Numai cîteva mici excepții

Îmbucurător a fost faptul că pe tot parcursul lunii ianuarie agentul termic a fost furnizat către consumatori neîntrerupt, cu mici excepții. Două centrale termice din municipiul Buzău au cedat din pricina întreruperii curentului electric însă avariile au fost remediate la scurt timp.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU